Kézzelfogható támogatás a versenyképesség valós növeléséhez

Szeptemberben indult útjára a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara legújabb nemzetközi projektje INDUSAC címmel, melynek középpontjában az egyetemi – ipari K+F együttműködések támogatása áll.

Az INDUSAC fő célkitűzése egy korszerű ipari-egyetemi együttműködési (IAC) módszer kifejlesztése a gyors, kihívás- és piacvezérelt technológiai és termékfejlesztések kidolgozásának érdekében. Az erre kifejlesztésre kerülő online platform, illetve az egyszerű és felhasználóbarát közös alkotási folyamat lehetővé teszi olyan megoldások kidolgozását, amelyek egyértelműen megfelelnek az EU vállalatai, hallgatói és kutatói igényeinek és érdekeinek. A cél, hogy a hároméves projekt végére egy dinamikus szakmai közösség alakuljon ki az ipar és az akadémiai szféra érdekelt résztvevőinek bevonásával, amely legalább 1000 vállalatot, 3000 diákot és 300 kutatót foglal magában, lehetőséget biztosítva 300 vállalati fejlesztés útjára indításának 3000€ vissza nem térítendő támogatás biztosításával nyertes pályázatonként.

Az INDUSAC eredményességét biztosítja az interdiszciplináris, ágazatközi és földrajzilag kiegyensúlyozott partnerség, amely képes a projekt céljainak elérésében érdekelt szakmai partnereket és meghatározó vállalkozásookat becsatornázni.

A konzorciumi partnerek a következők: