Adófórum – eÁFA, helyi adók – Programváltozás

A Pécs-Baranyai kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja és Gazdasági Irodája meghívja Önt az adózási aktualitásokról és változásokról szóló második ADÓFÓRUM-ra, ahol a pécsi adóhatósági főosztály főosztályvezetője a helyi adó és a NAV szakembere a februárban elmaradt ÁFA aktualitásokról tart előadást.

Időpont: 2024. március 12. (kedd)

Program: (A sorrend változtatásának jogát fenntartjuk.)

08:30 – 09:00  Regisztráció

09:00 – 10:15 ÁFA

Előadó: Zsenkovics Diána – NAV

10:15 – 10:30  Szünet – parkolási adminisztráció

10:30 – 12:00 Helyi adó aktualitások

Előadó: Dr. Gyarmati Mária – PMJV Polgármesteri hivatala Önkormányzati Adóhatósági Főosztály

 

Rendezvény személyesen kerül megtartásra, egyéb részvételi módot nem biztosítunk!

 

Rendezvényünk INGYENES, de március 11-ig megtett REGISZTRÁCIÓhoz és 2023-as évig rendezett kamarai hozzájáruláshoz kötött,

 

További információ: Sörös Dávid, 20/921-0614,

 

Regisztráció

A rendezvényre a jelentkezés lezárult.

Új év, új adótörvények: változások 2024-től

Január 1-jével számos törvénymódosítás hatályba lépett, amelyek Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LXXXIII. törvény a Magyar Közlöny 2023 nov. 30-i 171. számában került kihirdetésre. Az új szabályok között ismét sok olyan található, ami már 2024.01.01-én hatályba lép, ezek közül szedtük össze a legfontosabbakat.

Bővebben…

Tájékoztatás helyi adóirodával kapcsolatos ügyekben

A következő cikkben az adózói beadványok és megkeresések, a napi munkavégzés tapasztalatai alapján – figyelemmel a jogszabályi környezet, illetve az egyes nyomtatványok, rendszerek változására is – a helyi adóiroda összeállított egy több területre kiterjedő tájékoztatót, mely mind az adózók ügyintézését, mind az adóiroda munkáját segíti.

Bővebben…

Támogatás a hazai vállalkozások zöld átállásának felgyorsítására -TCTF támogatás

A támogatás célja a nulla nettó kibocsátási célt szolgáló gazdaságra való átállás szempontjából stratégiai jelentőségű beruházási projektek támogatása. A HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HIPA)  által koordinált felhívás keretében a magyarországi vállalkozások adókedvezmény és készpénztámogatás formájában vehetnek igénybe támogatást akár 350 millió euróig, max. 55%-os intenzitással.

Bővebben…

Tájékoztatás a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetésének lehetőségéről

A 2023. január 1. napjától esedékessé váló helyi iparűzési adóelőleg és helyi iparűzési adó fizetési kötelezettség a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által az önkormányzat részére e célból euró vagy amerikai dollár devizanemben történő adófizetésre nyitott számlára történő átutalással is teljesíthető.

Bővebben…

Tájékoztatás az egyszerűsített iparűzési adóalap-megállapítás 2023. január 1. napjától hatályos változásairól

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 2023. január 1. napjától hatályos módosítása alapvetően írja felül a vállalkozások leggyakrabban alkalmazott egyszerűsített adóalap-megállapítási módszereit.

Bővebben…

Tájékoztató a 2020. évről szóló helyi iparűzési adóbevallásban bevallott adóelőlegek megállapításához

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 41. § (1) bekezdése értelmében a vállalkozó a helyi iparűzési adóban az előlegfizetési időszakra, az egyes esedékességi időpontokra eső összeg feltüntetésével adóelőleget köteles a bevallás-benyújtással egyidejűleg bevallani. Cikkünkben ezen kötelezettségének teljesítéséhez kaphat segítséget.

Bővebben…