Villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

2017. szeptember 12.

2017. szeptember 1-én hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon – szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

A törvény hatálybalépését követően a hálózati csatlakozást a hálózati csatlakozási szerződés megkötését követően a hálózati csatlakozási szerződés rendelkezései szerint az igénybejelentő saját beruházásban is megvalósíthatja.

A regisztráció pontos feltételeiről a cikk végén található hivatkozásra kattintva elérhető tájékoztatóban olvashat bővebben.

 

Az igénybejelentő a vállalkozást a bejelentett és jogosult villanyszerelők nyilvántartásában szereplő vállalkozások közül választhatja ki. A nyilvántartást a műszaki biztonsági hatóság vezeti.

 

A tevékenység végzésére irányuló szándékot a Rendelet 1. számú melléklete szerinti kitöltött és aláírt
nyomtatványon kell bejelenteni a kormányablakokban, illetve a Hatóságnak a következő címen postán vagy elektronikusan:

Cím: Budapest Főváros Kormányhivatala
Mérésügyi és Műszaki Felügyeleti Főosztály
Műszaki Felügyeleti Osztály
1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39.

Postacím:
1534 Budapest BKKP Pf. 919.

E-mail:

Az első jelentkezések elbírálását követően a névjegyzéket a Fővárosi Kormányhivatal honlapján lehet majd elérni.

Regisztrációval kapcsolatos tájékoztatók, formanyomtatványok, nyilvántartás

Budapest Főváros Kormányhivatala Mérésügyi és Műszaki Felügyeleti Főosztály Műszaki Felügyeleti Osztályának munkatársai készséggel válaszolnak a felmerülő kéréseikre

Tanulók együttműködési megállapodással

2018. június 1.

Elkezdődött a szakközépiskolai/szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlatának szervezése. Az általános szabályok nem változtak, azonban a minimálbér változással a tanulók pénzbeli juttatása is növekszik. 2018. január 1-től változott az egyéb szervezetek normatíva érvényesítési lehetősége is.

Bővebben…

Munkavédelmi képviselők adatbázisa

2017.

A munkavédelmi törvény egyik legfontosabb változása volt a munkavédelmi képviselők intézményének bevezetése: 20 főnél több munkavállaló esetén munkavédelmi képviselőt kell választani, akik a jövőben kiemelt jogokkal és kötelezettségekkel rendelkeznek a munkahelyi biztonság legkülönbözőbb területein.

Bővebben…

Megtévesztő adatbekérés – hiányzó közösségi adószámra hivatkozva

2017. február 16.

A napokban kapott kézhez számos baranyai vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a feladó a European Business Number EBN, DAD GmbH. Az angol nyelven íródott levél végső emlékeztető, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki azonban eleget tesz a felszólításnak, sajnos szerződést köt, három évre kötelezi el magát, éves 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.

Bővebben…

Kell-e képesítés a tevékenység végzéséhez?

2014. március 11.

Egyes tevékenységeket a vállalkozó (legyen akár egyéni, akár társas vállalkozó) csak akkor folytathat, ha a vonatkozó jogszabályokban meghatározott képzési követelményeknek meg tud felelni. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozás valamelyik tagjának, vagy munkavállalójának rendelkeznie kell az adott munkaköri feladat ellátásához szükséges képesítéssel.

Bővebben…

KamarAAkadémia – A versenyképesebb vállalkozásokért

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központjának KamarAAkadémia képzési rendszere a megyében és a dél-dunántúli régióban működő KKV-k versenyképességének javítása, valamint a működésük és fejlődésük támogatásához szükséges elméleti és gyakorlati tudás, ismeretek, naprakész információk biztosítása érdekében jött létre.

Bővebben…

2018 a „nők éve” Baranyában

2018. szeptember 18.

Mind a társadalom, mind pedig a nők, maguk egyre inkább felfedezik azokat az értékeket, azt az erőtartalékot, szellemi és kreatív potenciált, amely a „gyengébbik” nemben rejtőzik. A 21. században rengeteg lehetőség kínálkozik a lányok, nők, asszonyok, hölgyek számára, hogy kibontsák tehetségüket, megéljék nőiségüket, energiáikkal hozzájáruljanak az emberiség jobbá tételéhez. Ehhez jelentenek támogatást, segítséget azok a projektek, amelyek idén indultak Baranyában és amelyekhez a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott konzorciumi partnerként.

Bővebben…

Mindent a kéznek

2018. április 24.

Minden a helyszínen jelen lévő szakmában kipróbálhatta magát az, aki múlt hét pénteken ellátogatott a Mohácson megrendezett Szakmák Napja című, szakmabemutató kiállításra.

Bővebben…