Az export sem állhat le – koronavírus információk

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának Export Hírlevele számos hasznos információt tartalmaz a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan az exportőr vállalkozások számára.

A kialakult járványügyi helyzet minden magyar vállalkozást kedvezőtlenül érint. A Kormány legfontosabb feladata jelenleg az, hogy a lehető legnagyobb mértékben lassítsa a járvány terjedését. Mindezek mellett azonban megkezdődött a gazdaság újraindítását célzó munka is.

Az exportőröket érintő legfontosabb technikai kérdésekről tájékoztatja a vállalkozásokat az Export Hungary oldalon, melynek fontosabb pontjai:

Amennyiben az exporttevékenységgel kapcsolatban további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának munkatársaihoz vagy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarához.

Várják továbbá javaslatát a koronavírussal összefüggő gazdasági kárenyhítések kapcsán, amelyet továbbítanak az illetékes döntéshozók felé. Elsődleges cél jelen helyzetben is a hazai vállalatok exporttörekvéseinek elősegítse, az áruforgalom folytonosságának biztosítása.