Orvostechnikai eszközök és berendezések Lengyelországban – 2021

Az elmúlt huszonöt év alatt Lengyelország a világ 21. gazdaságává vált. Ezt tükrözi az orvostechnikai eszközök lengyel piacának növekvő értéke, amelyet 2017-ben a “Technomed” orvostechnikai ipari szervezet 2,5 milliárd euróra becsült, szemben a négy évvel korábbi 1,5 milliárd euróval. És a növekedésből a magyar gyártók és forgalmazók is kivehetik a részüket.

A Lengyel Vállalkozásfejlesztési Ügynökség (PARP) kiadványa átfogó képet ad a lengyel orvostechnikai eszköz piacról, kitekintést nyújt a nemzetközi trendekre és megatrendekre, valamint tartalmazza 150 lengyel gyártó és forgalmazó profilját is, amelyek új üzleti partnereket keresnek.

A lengyel orvostechnikai eszközök és berendezések ipara körülbelül háromszáz egységből áll, köztük több mint ötvenéves gyártási tapasztalattal rendelkező nagyvállalatokból, az 1980-as és 1990-es évek fordulóján alapított vállalkozásokból, valamint az elmúlt évtizedben létrehozott kisebb vállalkozásokból, köztük számos ígéretes start-up vállalkozásból. Többségük jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, több mint 49 embert foglalkoztatnak és viszonylag magas bevételt termelnek. A Lengyel Nemzeti Bank adatai szerint e vállalatok bevételeinek több mint 60%-a exportból származik. Az OECD adatai szerint Lengyelország jelenleg GDP-jének 4,7%-át, azaz évente mintegy 20 milliárd eurót fordít az állami egészségügyi ágazatra, és 2024-re várhatóan eléri a GDP 6%-át.

A teljes dokumentum angol nyelven letölthető innen, vagy elolvasható itt

 

Amennyiben valamelyik lengyel cég felkeltette érdeklődését, kérjük jelezze emailben a címen, és segítünk a közvetlen kapcsolatfelvételben. Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat keretében a szolgáltatás díjmentes minden, rendezett regisztrációval rendelkező vállalkozás számára.