Hírlevél – 2018. 11. 16.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. november 16.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Sikeresen lezajlott 2018. év utolsó munkavédelmi nyílt napja
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) Munkavédelmi klubja a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi nyílt napot tartott 2018. november 14-én, szerdán a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

 


Albán delegáció érkezett a gazdasági együttműködés jegyében
Az Magyarországi Albán Nagykövetség szervezésében a tiszteletbeli konzul,  Dr. Kliti Hoti, Skodra és Pécs város közötti kulturális, társadalmi és gazdasági kapcsolat kialakítása és erősítése céljából látogatott Pécs Város Önkormányzatához. A konzul látogatása alatt a gazdasági együttműködés okán a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaránál is találkozót kért.

Kulcsszavak: Hozzáférés és megértés
“Bezzeg az én időmben”, „Ezek a mai fiatalok” – halljuk sokszor az idősebb emberektől. Generációs különbségek, generációs problémák – mondják sokan, ugyanakkor, ez sokkal inkább egy jelenség, mint probléma.

A HR együttműködés folytatódik
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Jobcapital Kft-vel közösen vett részt a megyei állásbörzén.


Saját fejlődésük érdekében vállalták a megmérettetést
Mesterek ünnepének adott helyet a kamara székházának Zsolnay terme. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által négy szakmában – bútorasztalos, cukrász, kozmetikus, pincér – sikeres mestervizsgát tett szakemberek vehették át ünnepélyes keretek között mesterleveleiket.

EXIM hitelek: beruházás, lízing, forgóeszköz
A nemzetközi piacokra termelő vállalkozásoknak és beszállítói körüknek kínál export élénkítő finanszírozási konstrukciókat az EXIM Bank hálózata.

Határozott idejű szerződések láncolata

RENDEZVÉNYEK

2018. november 19-20.
A PTE, a kamarák és társegyetemeik szervezésében gyakorlati konferenciát szervezünk. A programhoz a „Young Spirit” kezdeményezésben résztvevő iparkamarai partnerek és velük együttműködő egyetemek is csatlakoznak, lehetőséget teremtve az országhatárokon átívelő kutatási-, oktatási, valamint üzleti kapcsolatok megalapozásához.

Európai Online Állásbörze – Karrier Magyarországon innen és túl
2018. november 20.
Az EURES Magyarország hálózat idén is díjmentesen biztosít lehetőséget mind a Magyarországon működő cégeknek, mind a magyarországi álláslehetőségekre nyitott álláskeresőknek az online állásbörzén való részvételre.

B-Light projekt tájékoztató Pécsen
2018. november 21.
A Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség az INTERREG V-A, B-Light projekt kapcsán tájékoztató céllal roadshow-t tart, melynek pécsi időpontja 2018. november 21. (szerda).

Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
2018. november 23.
A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány célkitűzése, hogy tevékenységeivel hozzájáruljon a régióban működő vállalkozások sikeres működéséhez és az Európai Uniós források (legyen az visszatérítendő vagy vissza nem térítendő támogatás) megszerzésének lehetőségével a vállalkozások fejlesztéséhez. Meglévő szolgáltatásaikat bővítve konkrét pályázati lehetőségekről folyamatosan tájékoztatja partnereit.


Divat, Design, Dekor – EU FashionMatch 8.0 @ Modefabriek Amsterdam
2019. január 20.
A Modefabriek –  a divatiparban – újításaival és jellegzetes programjaival lett a vezető B2B kiállítás a Benelux régió területén. Erre a rendezvényre a divatszakma több mint 19000 képviselője látogat el egész Európa, Németalföld és a tengerentúli területekről is, ahol a standokon több mint 500 márka/védjegy kerül bemutatásra.

CONTACT – Üzleti lehetőségek gépipari gyártóknak és beszállítóknak
2019. február 6.
Az Enterprise Europe Network és a Lipcsei Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor a ’Z’ és ’INTEC’ nemzetközi vásárok keretében, melyek célközönsége elsősorban gépipari gyártók és beszállítók.

High-tech, zöld és örökségmegőrző megoldások az építőiparban – Future of Building 2019
2019. május 8.
Az Enterprise Europe Network és az Osztrák Gazdasági Kamara bécsi irodájának közös szervezésében ismét megrendezésre kerül a Future of Building konferencia, kiállítás és üzletember találkozó.
További rendezvények

KAMARAAKADÉMIA
2018. november 27.
Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőinket? Hogyan jelenjünk meg az interneten kisvállalkozóként? Milyen az a weblap, ami garantáltan vonzza a vevőket? Szilágyi Tímea reklámszövegíró, marketing tanácsadó bevezeti a résztvevőket a hatékony, vevőszerző szövegek világába.
2018. november 29-30.
Vannak időszakok egy egyetemi hallgató, vagy bárki életében, amikor egyszerűen nem megy a tanulás, nem sikerül egy információ befogadása, egy anyag, tanulmány feldolgozása, ismereteinek elsajátítása. Sok esetben ér el mindenkit a „ráérünk majd ekkor-, vagy akkor tanulni, foglalkozni vele” érzés. A tanulástechnika egyszerű és hatékony módszereivel elkerülhetők ezek az időről időre visszatérő nehézségek.
Korábban meghírdetett képzéseink

 

PÁLYÁZATOK

Magyar termékeket az áruházba! – beszállítói pályázat
Olyan Baranyai KKV-k jelentkezését várják, akiknek saját, innovatív, egyedi, nagy növekedési potenciájú a magyarországi piacon már jelen lévő, vagy röviddel bevezetés előtt álló termékkel, márkával rendelkeznek.

1 milliárd forint igenis számít
1 milliárd forint támogatás már biztosan érkezik baranyai vállalkozások munkavállalóinak fejlesztésére a GINOP-6. prioritású pályázatok kapcsán. Jelenleg 58 baranyai cégnek gratulálhatunk a nyertes pályázatához.

FVA – Év Fiatal Vezetője 2018
A pályázat célja azon fiatal vezetők elismerése, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A vezetés olyan szegmenseinek hangsúlyozása, amely túlmutat a sikeres egyéni eredményeken, a hatékonyságon, a menedzseri szintű feladatok megfelelő ellátásán. A pályázat a vezető, az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét, a tudatosságot helyezi fókuszba.

 

Korábban megjelent pályázatok

· Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas