Társadalmi innováció – SozialMarie – Prize for social innovation pályázat

Aktuális társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló projektet valósít meg? A SozialMarie – Prize for social innovation – idén 18. alkalommal kerül meghirdetésre: kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat keresünk Közép- és Kelet-Európa minden szektorából.

A 15 legjobb társadalmi innováció 2022. május 1-én Bécsben veheti át a SozialMarie Díjat. Az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap.

Ki pályázhat?

Magánszemélyek, a civil társadalom (informális csoportok, nonprofit szervezetek, társadalmi vállalkozások), az üzleti szektor, és a közszféra által megvalósított projektek jogosultak a pályázásra.
Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovènia és Horvátország egész területéről lehet pályázni.

Mivel lehet pályázni?

A SozialMarie a sikeresen megvalósult társadalmi hatással bíró innovatív projektek díja. A benyújtott projekteknek értékelhető eredményeket kell tudni felmutatni, ugyanakkor még futniuk kell. A lezárt és még csak ötlet stádiumban lévő projekteket nem fogadják el. A projekt innovációs szempontból feleljen meg a SozialMarie Társadalmi Innováció Kritériumrendszerének. A pályázatoknak eleget kell tennie a pályázati feltételeknek.

További információ

A pályázati űrlap regisztrációt követően tölthető ki