Modern Mintaüzem látogatás a Büttner Kft.-nél és a KONTAKT-Elektro Kft.-nél

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) tagjai, a Büttner Kft. és a KONTAKT-Elektro Kft. KKV-k képviselőinek mutatkoztak be a Modern Mintaüzem Program keretein belül.

A Modern Mintaüzem Program célja a hazai konvergencia régiókban működő KKV-k szervezeti megújulásának és technológiaváltásának támogatása, ezen keresztül a versenyképesség javítása, a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztése, amely elősegíti az alkalmazkodást az elérhető a piachoz. A program koordinátora és megvalósítója az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (mint konzorciumvezető) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (mint konzorciumtag) részvételével létrejött konzorcium.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) tagjai közül a Körber Hungária Gépgyártó Kft., a SOMAPAK Kft., a Büttner Kft. és a KONTAKT-Elektro Kft. bekerült a magyar mintaüzemek közé, utóbbi két tagunk nemrégiben lehetőséget kapott, hogy bemutassa üzemében az alkalmazott jó gyakorlatokat az érdeklődőknek.

A Büttner Kft. alapítója és ügyvezetője, Dr. Büttner Tamás prezentálta a cég tevékenységét, majd kollégái részletesen ismertették saját fejlesztésű KKV termeléskövető gyártási rendszerét és integrált adatbázisát. A gyárlátogatás során a résztvevők a valóságban is megismerhették az általuk alkalmazott Ipar 4.0 technológiákat és megoldásokat, valamint a vállalatirányítási rendszer gyakorlatban történő felhasználását.

A KONTAKT-Elektro Kft. széles termék és szolgáltatás portfólióját Hirth Olivér, a családi tulajdonú vállalkozás ügyvezetője mutatta be a résztvevőknek, melyből a robotizált gyártástechnológia és a hidrogén meghajtású közlekedés lehetőségei kerültek fókuszba. További témaként felmerült a munkavállalók közötti kommunikáció testreszabása és a feladatok nyomonkövetésének átültetése mobil eszközökre, illetve a gyártóüzem energiatakarékossági megoldásai. A csoport az üzemben megtekinthette a cég aktuális projektjeit, többek között egy gyógyszerek vonalkód alapján történő kiválasztásra, dokumentálásra alkalmas robot egységet, mely ráadásul még lejárat alapján is tudja rendszerezni a gyógyszereket.