DDGK Ösztöndíjasokat hirdettek Kaposváron!

Kihirdetésre kerültek a DDGK Oktatói és Tanulói Ösztöndíj programunk kaposvári nyertesei is, akik a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumból kerültek ki. Az oktatók közül Petes László Tamás, a tanulók közül pedig Nyers Péter járműfényező érdemelte ki az ösztöndíjat.

Oktatói Ösztöndíj program

Klaszterünk 2022 őszén indította el a DDGK Oktatói Ösztöndíj programot, amely során a kaposvári és pécsi gépipari középiskolák oktatóinak munkáját jutalmazzuk. Mindkét városban 1-1 győztest hirdettünk, akik oktatóként 500.000 Ft-os ösztöndíjban részesülnek. Az oktatók feladata az volt, hogy a DDGK tagvállalatainkhoz kísérjenek el minél több gépipari szakmát tanuló diákot üzemlátogatásra.

A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatói vettek részt diákjaikkal üzemlátogatáson kaposvári klasztertagjainknál a 2022/23-as tanévben. A győztes Petes Tamás László lett, aki által gépgyártás technológus, hegesztő, illetve gépi forgácsoló tanulók ismerkedhettek meg a helyi cégek tevékenységével testközelből.

   

Petes László Tamás idén a 9. osztályos tanulókat azért vonta be a programba, hogy láthassák az általuk választott szakmát a való életben, illetve megnézhessék a szakmai gyakorlati helyeket. A végzősöket pedig azért kísérte el a cégekhez, hogy a jövőbeni munkahelyekkel ismerkedjenek. Nagyon pozitívan nyilatkozott ezekről az üzemlátogatásokról: hasznos volt, hogy láthatták az egész munkafolyamatot, illetve találkoztak ismerős öregdiákokkal, akiktől tudtak kérdezni.

Tanulói Ösztöndíj program

Klaszterünk immár 7. éve díjazza a tanulói kiválóságot, a 2022/23-as tanévben a tanulóknak szánt ösztöndíj lehetőségeket kiterjesztettük a kaposvári gépipari kötődésű intézményekre is. 10. és 11. osztályos tanulók pályázhattak a megadott gépipari szakmacsoportokból, a jelentkezés feltétele 3 DDGK üzemlátogatás és ezekről készült szakmai beszámoló volt. Tanulmányi eredményei és szakmai beszámolói alapján nagyon szoros versenyben a DDGK Elnöksége a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumból Nyers Péter 10. osztályos járműfényező tanulónak ítélte a 300.000 forintos ösztöndíjat. Eredményei alapján dicséret illeti a 2. helyeztetettet, Kanizsai Elődöt is, aki szintén a 10. évfolyamon járműfényező szakmát tanul.

Szívből gratulálunk a győzteseknek!
Köszönjük az oktatási intézményeknek és résztvevő klasztertagjainknak a nyitott hozzáállásukat és közreműködésüket a programban!