Baranyai Gasztronómiai Klaszter

Megfeszített munka, növekvő taglétszám, még több feladat

Az idén januárban megalakult Baranyai Gasztronómiai Klaszter negyedik taggyűlését tartotta november 2-án. Az eltelt időszakban a klaszter 5 fős elnöksége 21 alkalommal ült össze és vitatta meg a tagok aktuális problémáit és azok lehetséges megoldásait. A feladatok mennyisége és szerteágazó területei mindenkit megleptek a közös munka során a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított menedzsmenttel.

Tovább olvasom »
Helyzetjelentés a vendéglátásról 2020

Elkészült a Magyar Vendéglátók Ipartestületének 2020. évi statisztikai jelentése, mely igen komplex képet ad a szektorról, annak gazdasági súlyáról, foglalkoztatási képéről és problémáiról, statisztikai adatokkal alátámasztva.  A Zerényi Károly MVI képviselő–testületi tag által készített teljes anyagot az alábbiakban közöljük:

Tovább olvasom »
Újraindulás megoldásokkal

Az elmúlt egy év minden vállalkozásnak hozott változást a tevékenységében.  Akár akarta, akár nem. Az újrainduláshoz, a megújuláshoz a kamara megoldásokat ad. Vállalkozást indítok… – Pénzt de honnan? – Kitől vegyem? – Kell egy csapat! – Kitaláltam valamit! – Céges rendezvényt szervezek – Eladható külföldön? Mindezekre MEGOLDÁSOK egy helyen!

Tovább olvasom »
Megalakult a Baranyai Gasztronómiai Klaszter

Hazánkban elsőként, Baranya megyében megalakult a vendéglátóipari szektor szereplőit összefogó szakmai szervezet, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásával a klaszter alakuló ülésére 2021. január 27-én került sor. A klaszter létrehozásának célja egyrészt a piaci együttműködés a stratégiai és operatív célok mentén, másrészt a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése. A kamara vállalja, hogy ellátja az induló klaszter menedzsment feladatait az első évben.

Tovább olvasom »