Mennyi az annyi? – Árazás és pénzügyileg is fenntartható működés a vendéglátásban

A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter induló rendezvénysorozatának első eseménye „Mennyi az annyi?” címmel.

A rendezvény aktualitását adja az olyan egyszerre ható árdrágító tényezők megjelenése, mint a minimálbér januári emelése, alapanyag és energia árak drasztikus növekedése, és az állandóvá vált munkaerőhiány. Mindezeknek be kell épülnie az árazásba úgy, hogy a fogyasztók számára még „emészthető” legyen a mértéke. Vendéglátó szakmai, pénzügyes és marketing szempontból fogjuk a helyzetet elemezni és megoldást keresni.

Helyszín: Kis-Zsolnay terem, Kamara székház (Pécs, Majorossy I. utca 36.)

Időpont: 2022.02.17. csütörtök 14.00-16.00

Előadók és témák:

  • A fórumot megnyitja: Teleky Zoltán, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnöke
  • Az árazás összetevői a vendéglátásban. A változók változnak, az árak emelkednek: Fodor Péter – Mevid Zrt.
  • Hideg fejjel a pénzügyekről a vendéglátásban: Opauszki László – P-Kontó Kft.
  • “Mi kerül a Marketing Tányérodra? – Az értékalapú marketing kommunikáció alapjai – Hogyan ne tedd tönkre a piacodat és még pénzt is keress”: Török Gergő Zoltán – Marketing Soul Kft.
  • Kérdések és válaszok – Mindenki

A rendezvényen való részvétel díjmentes, előzetes online regisztrációhoz kötött és a mindenkori egészségügyi előírásoknak megfelelően látogatható. A jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni 49 főig, melynél a Baranyai Gasztronómiai Klaszter és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagi köre elsőbbséget élvez.

Kérem, hogy részvételi szándékát szíveskedjen az alábbi űrlap kitöltésével jelezni.

A jelentkezés lezárult.

Elmaradtak a céges rendezvények, de sokan rendeltek étteremből az év végén

Talán a vendéglátásban érdekelteket hozta az egyik legnehezebb helyzetbe a koronavírus világjárvány. Amellett, hogy hónapokig zárva kellett tartaniuk, a korlátozások enyhítésével a megváltozott étterembe járási szokásokhoz is igazodniuk kell. A forgalmat tekintve hogyan alakult a tavalyi év vége, milyen új megoldásokat vezetnek be a vendégek visszaszerzéséért? – ezekről kérdeztük három pécsi belvárosi étterem vezetőjét.

Bővebben…

A Mischler Bisztró után hamarosan új cukrászda és cukrászműhely nyílik

Néhány hónappal ezelőtt nyitott az igazán látványos Mischler Cukrászda & Bisztró a pécsi Árkád bevásárlóközpont emeletén, de a földszinten működő cukrászda is fogadja a vendégeket. Sőt, amikor Miszler Miklóstól, az egységeket működtető vállalkozás vezetőjétől várjuk a Mi újság? kérdésre a választ, egy új cukrászműhely és a hozzá tartozó cukrászda közeljövőbeni megnyitásával is rá tud licitálni az előzőekben ismertetett korántsem elhanyagolható teljesítményre.

Bővebben…

Pályaorientációs szakmaismereti versenyek – indulunk!

2022 tavaszán is megrendezésre kerülnek a hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek.  Sőt idén hozunk egy újdonságot is, már 5 ágazatban tehetik próbára magukat a gyerekek!

Bővebben…

Megfeszített munka, növekvő taglétszám, még több feladat

Az idén januárban megalakult Baranyai Gasztronómiai Klaszter negyedik taggyűlését tartotta november 2-án. Az eltelt időszakban a klaszter 5 fős elnöksége 21 alkalommal ült össze és vitatta meg a tagok aktuális problémáit és azok lehetséges megoldásait. A feladatok mennyisége és szerteágazó területei mindenkit megleptek a közös munka során a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított menedzsmenttel.

Bővebben…

Helyzetjelentés a vendéglátásról 2020

Elkészült a Magyar Vendéglátók Ipartestületének 2020. évi statisztikai jelentése, mely igen komplex képet ad a szektorról, annak gazdasági súlyáról, foglalkoztatási képéről és problémáiról, statisztikai adatokkal alátámasztva.  A Zerényi Károly MVI képviselőtestületi tag által készített teljes anyagot az alábbiakban közöljük:

Bővebben…

Újraindulás megoldásokkal

Az elmúlt egy év minden vállalkozásnak hozott változást a tevékenységében.  Akár akarta, akár nem. Az újrainduláshoz, a megújuláshoz a kamara megoldásokat ad.

Vállalkozást indítok… – Pénzt de honnan? – Kitől vegyem? – Kell egy csapat! – Kitaláltam valamit! – Céges rendezvényt szervezek – Eladható külföldön?

Mindezekre MEGOLDÁSOK egy helyen!

Bővebben…

Megalakult a Baranyai Gasztronómiai Klaszter

Hazánkban elsőként, Baranya megyében megalakult a vendéglátóipari szektor szereplőit összefogó szakmai szervezet, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásával a klaszter alakuló ülésére 2021. január 27-én került sor. A klaszter létrehozásának célja egyrészt a piaci együttműködés a stratégiai és operatív célok mentén, másrészt a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése. A kamara vállalja, hogy ellátja az induló klaszter menedzsment feladatait az első évben.

Bővebben…