Knowledge to Money Club, 2024 március

Figyelmükbe ajánljuk a Knowledge to Money Club következő eseményét, melyen szó lesz az EIC Accelerator pályázatról, a Spark Funding programról, az egészségügyi innovációk piacra segítéséről, és természetesen az Enterprise Europe Network szolgáltatásairól is. Szintén téma lesz a korai fázisú vállalkozások támogatása befektetéssel és üzletfejlesztéssel.

Bővebben…

Knowledge to Money Club, 2023 december

A HEPA Enterprise Europe Network társszervezésében Knowledge to Money Club napra kerül sor 2023. december 13-án.

A hazai üzleti coach-okkal közösen szervezett rendezvény segítséget nyújt a KKV-k innovatív fejlesztéseit finanszírozó Horizont Európa program keretében meghirdetett EIC Accelerator felhívásra szóló pályázat elkészítéséhez. Szó lesz egy kockázati tőkealap befektetési startégiájáról és a mesterséges intelligencia üzletre gyakorolt hatásáról is.

Bővebben…

K+F minősítési eljárások – 2023. szeptember 1-től az NKFIH-nál

A kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységek minősítésével kapcsolatos feladatokat 2023. szeptember 1-től a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény (KFI törvény) rendelkezései alapján a Kormány által kijelölt szerv látja el. A feladat ezen időponttól a Nemzeti Kutatási, Fejlesztés és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) hatáskörébe tartozik.

Bővebben…

Knowledge to Money klubnap

A HEPA Enterprise Europe Network társ-szervezésében Knowledge to Money Club napra kerül sor 2023. szeptember 12-én.

A hazai üzleti coach-okkal közösen szervezett rendezvény segítséget nyújt a KKV-k innovatív fejlesztéseit finanszírozó Horizont Európa program keretében meghirdetett EIC Accelerator felhívásra szóló pályázat elkészítéséhez. Szó lesz az egyéb közvetlen brüsszeli pályázati forrásokról, valamint az EIT pályázatokról is.

Helyszín: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, 1027 Budapest, Kacsa utca 15-23, földszint

Időpont: 2023. szeptember 12. 14.00

REGISZTRÁCIÓ 

14.00 – 14:05 Megnyitó – Pesti István, Dervalics Ákos – K2M Club alapítók

14:05 – 14:15 HEPA Enterprise Europe Network szolgáltatásai kiemelten az EIC Accelerator program kapcsán – Holly Sára, HEPA Enterprise Europe Network

14:15 – 14:35 Az European Innovation Council (EIC Accelerator) program aktualitásai – Mészáros Gergely, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal,

14:35 – 14:55 NbyN – The New Generation Needle by Needle Knitting Machine – Nyertes EIC Accelerator projekt tapasztalatai 2023-ban a szakértő szemével – Hetyei Gábor, CERC

14.55 – 15.10 Szünet, networking

15:10 – 15:30 A gondolkodásmód, ami sikerre vezet EIT pályázatokban – Dr. Lőrincz András, Green Brother

15.30 – 15.40 Hazai kkv-k lehetőségei a közvetlen brüsszeli EU alapokból elnyerhető forrásoknál – Dászkál János, Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft.

15:40 – 16:00 A Nemzeti Innovációs Ügynökség szerepe EU pályázatokban – Dr. Rodek Nóra, Nemzeti Innovációs Ügynökség

A klubnap társszervezői: a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt, Enterprise Europe Network, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodájának működtetője.

EUREKA & EUROSTARS tájékoztató

Több mint 100 fő részvételével valósult meg 2023. február 23-án az Eureka és Eurostars online tájékoztató fórum. A rendezvényt az Enterprise Europe Network (EEN) magyarországi konzorciuma szervezte, melynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is tagja. A lényegi tartalmat Mészáros Gergely, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) munkatársa, Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC) adta. Előadásában bemutatta az Eureka hálózatot, az egyes alprogramokat, és szót ejtett a készülő magyar támogató pályázatról is, mely nagyrészt meg fog egyezni az előző kiírással.

Bővebben…

EUREKA és EUROSTARS online pályázati tájékoztató

Az Enterprise Europe Network (EEN) online pályázati tájékoztatórendezvényt szervez nemzetközi pályázati részvételben érdekelt, kutatás-fejlesztés és innovációorientált kis- és középvállalkozások témafelelős vezetői részére. A tájékoztató az EUREKA és EUROSTARS pályázatokról ad információt. Most van a legmegfelelőbb idő a konzorciumépítésre!

Bővebben…

Xecs Eureka-klaszter, Horizont Európa KDT partnerség

Tájékoztató rendezvény az elektronikus alkatrészek és rendszerek területén működő Xecs Eureka-klaszter aktuális pályázati felhívásáról és a Horizont Európa Key Digital Technologies (KDT) partnerségről. Az Eureka együttműködés keretében az Xecs klaszter az elektronikus alkatrészek és rendszerek területén hirdet pályázatokat.

Bővebben…

Horizont Európa Értékelői Fórum

Az NKFI Hivatal szakmai fórumot szervez, amelynek célja, hogy a keretprogram értékelő szakértők tapasztalatainak megosztásán keresztül áttekintést adjon a Horizont Európa keretprogram pályázatértékelési folyamatairól, a pályázati sikeresség szempontjából legfontosabb tanulságokról és bemutassa a pályázat értékelői munka részleteit, valamint ennek a szakértők egyéni szakmai karrierjében és intézményük pályázati sikerességében mérhető előnyeit.

Bővebben…