Hírlevél – 2023. 09. 21.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2023. szeptember 21.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Változás – megszűnik az ügyfélkapus bejelentkezés a VENDÉGEM Szállás szoftverben
2023. szeptember 20. után kizárólag e-mail-címmel és jelszóval lehet majd belépni a VENDÉGEM Szállás szoftverbe a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tájékoztatása szerint, megszűnik az Ügyfélkapus bejelentkezés!


Gazdasági Havi Tájékoztató – 2023. augusztus
Megjelent az MKIK Gazdaság– és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) augusztusi Gazdasági Havi Tájékoztatója. A jelentés része a 2023. júliusi adatfelvétel eredményeiből elkészült negyedéves konjunktúrakutatás, a 350 hazai vállalkozás vezetőjének véleménye alapján összeállított késedelmes fizetéssel és lánctartozással kapcsolatos tapasztalatok mellett a nemzetközi tendenciák ismertetése is.

Gyors segítség a még hatékonyabb marketinghez
A kamara 2023. október 17-18-19-én ismét megszervezi népszerű Hatékony marketingmegoldások KKV-k számára képzését, mely akár online formában, akár pályázati forrásból is elvégezhető! Ezzel a képzéssel szintet léphet a marketinged! Jelentkezz még ma, és hozd lendületbe a vállalkozásodat!


ELECTROSUB 2023 – nemzetközi üzletember találkozó, konferencia és kiállítás az Ipar 4.0 jegyében
Az október 11-12-én zajló ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás az Ipar4.0-hoz köthető innovatív technológiák koncentrált szakmai és üzleti fóruma. Az idei program fókuszterületei: elektronika, elektrotechnika, digitalizáció, AI, IoT, robottechnika, automatizáció. Idén az Enterprise Europe Network szervezésében nemzetközi üzletember találkozó is segíti az üzleti partnerkeresést.

Adófórum az adózási aktualitásokról és változásokról
Kamaránk Adóklubja tisztelettel meghívja Önt a Pécsi Kereskedelmi Központban megrendezésre kerülő Adófórum rendezvényre, ahol első kézből személyesen a helyi Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereitől megtudhatja az adózási aktualitásokat és változásokat.

PÁLYÁZATOK

DESIRE – nyílt felhívás innovatív egészségipari vállalkozások számára
A DESIRE nyílt pályázati felhívás az e-egészségügy és a digitális egészségügyi piacok innovatív projektjeinek szól, amelyek célja az ellenálló képesség kiépítése és a zöld és digitális átállás elősegítése. A DESIRE (Development of E-Health Solutions Improving Resilience in Europe) nyílt finanszírozási felhívás 2023. szeptember 13-án indult, és 2023. november 13-ig lehet benyújtani.

Hamarosan nyílik a Clean Energy Transition Partnerség (CETP) második felhívása!
A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. A kétlépcsős pályázat első körös következő felhívása 2023. szeptember 20-án nyílik meg, melynek a beadási határideje 2023. november 22.

Közbeszerzés a helyi digitális ikrek eszköztárának fejlesztéséhez
A pályázati felhívás tárgya a “Helyi digitális ikrek (LDT) eszköztár fejlesztése az intelligens közösségek átalakulásának előmozdítására” a Digitális Európa 2021-2022 munkaprogramban leírtak szerint, valamint a fent említett fejlesztés nyomon követése és értékelése.

Szakértőket keres a FundingBox
A FundingBox könnyen alkalmazható finanszírozási lehetőségek és személyre szabott gyorsító programok révén támogatja a vállalkozókat és innovátorokat. Összehozza a globális márkákat és befektetőket az ígéretes startupokkal, hogy olyan jövedelmező együttműködéseket hozzunk létre, amelyek felgyorsítják innovációs folyamataikat. Most szakértőket, mentorokat és nagyköveteket keresnek csapatukba, díjazás ellenében.

European Start-ups 2.0 – felhívás
Az Európai Bizottság pályázatot hirdet olyan szolgáltatások nyújtására, amelyek célja, hogy az európai start-up gazdaságot adatvezérelt meglátások, kutatások és rendezvények révén a következő szintre emelje.

Innowwide 2. pályázati felhívás – innováció határok nélkül
A felhívás célja a KKV-k támogatása a világpiacra lépés során. A második Innowwide felhívás során innovatív KKV-k pályázhatnak 60 000 eurós támogatásra, hogy felmérjék kutatásai vagy kereskedelmi ambícióik megvalósíthatóságát a nemzetközi piacokon.

Újranyíltak az IPARJOG pályázatok
Idén összesen 500 millió forintos keretösszeget biztosít a kormány szellemi alkotások magyarországi és külföldi levédésére; hazai vállalkozásoknak, egyetemeknek, kutatóintézeteknek és magánszemélyeknek. A vissza nem térítendő támogatás célja, hogy a kevésbé tőkeerős hazai szereplők is lehetőséget kapjanak az iparjogvédelmi aktivitásuk növelésére, elősegítve termékük hatékony hasznosulását, akár a nemzetközi piacokon is.
Az MTA által meghirdetett jelen pályázati felhívás elsődleges célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyar tudományos életben kutatási tevékenységet folytató vállalkozások keretében működő, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezeti egységek számára magas színvonalú kutatómunkájuk elismerésére, egyúttal tudományos teljesítményük nemzetközi mérce szerinti megméretésére.
Korábban megjelent pályázatok

RÖVID HÍREK

Heti jogász 2023. 37. hét

Heti EU jogász 2023. 37. hét

Gazdasági Tájékoztató – 2023./II. negyedév

Pécsi siker a gdanski Szakmák Európa-bajnokságán

Nemzetközi vállalkozói partnerség –
Ebben a rovatban a több mint 40 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Érzékszervi segédeszközök dán gyártója kis műanyag szemcsék és kis fémgolyók, valamint 100 %-os poliészter vatta beszállítóit keresi. További infromációt kérek >>>


Osztrák kkv mezőgazdasági takarmány- és élelmiszer-alapanyagok gyártóit keresi beszállítói szerződés vagy forgalmazási szolgáltatási szerződés keretében. További információt kérek >>>


Tajvani textilügynökség 30 éve képvisel neves európai szövetgyártó céget, üzleti tevékenységét most az európai golfruházat márkák képviseletére bővíti. Olyan európai partnereket keresnek, akik érdekeltek a termékek vagy márkák külföldi promóciójában. További információt kérek >>>


Használt élelmiszeripari berendezések francia specialistája (sütőipari, kekszipari tevékenységekhez tartozó üzemek és gépek, de vonatkozhat a csokoládé, cukrászat, tej, sajt, hús, csomagolás ágazataira is) új partnereket keres beszállítói megállapodások keretében. A keresett partnereknek érdekeltnek kell lenniük a használaton kívüli gépek vagy alkalmatlanná vált egységek értékesítésében. További információt kérek >>>


Német vállalat technológiai vagy K+F partnereket és termékeket keres a generatív gyártás vagy a 3D nyomtatási technológia területén. A hangsúly a generatív gyártás és a különböző anyagok (anyagkeverékek) 3D nyomtatása területén történő alkalmazásokra összpontosít, különösen kerámiaanyagokkal kombinálva. További információt kérek >>>


Német egyetem kifejlesztett egy fémmentes, környezetbarát korróziógátló bevonatot, amit licenc és/vagy technológiai kooperációs megállapodás keretében kínál. További információt kérek >>>


Katalán szövetkezet együttműködő partnert keres az oktatás vagy a kerékpározás területén egy olyan projekthez, amely a kerékpározásra és a kerékpározás társadalmi és városi hatásaira összpontosító különböző oktatási megközelítéseket vizsgál. További információt kérek >>>


Digitális termékútlevéllel foglalkozó, a ruházati ipar fenntartható auditjaira összpontosító ír vállalat szakértelemmel rendelkező együttműködő partnereket keres fenntartható ruházati auditplatformhoz, PEFCR-megfelelőség, LCA-módszerek, az adatkészletek és a szabályozási összehangolás javítása területén. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Subcontractor Connect 2023 –
2023. november 14-16., hibrid (online, Jonköpping)
Találja meg ipari üzleti partnerét, alvállalkozóját a rendezvényen! Ez az üzletember találkozó kiváló alkalom a beszerzők, a K+F szakemberek és a beszállítók számára, akik külföldi üzleti partnereket keresnek.

RENDEZVÉNYEK


Adófórum az adózási aktualitásokról és változásokról
szeptember 28. 08:30 – 14:40
Kamaránk Adóklubja tisztelettel meghívja Önt a Pécsi Kereskedelmi Központban megrendezésre kerülő Adófórum rendezvényre, ahol első kézből személyesen a helyi Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereitől megtudhatja az adózási aktualitásokat és változásokat.

Digitális megoldások, avagy válságból lehetőség – online kerekasztal-beszélgetés
szeptember 28. 14:00 – 15:00
Elérkezett az Innomedio Kft. háromrészes kerekasztal-beszélgetésének évadzáró része, amelynek címe Digitális megoldások, avagy VÁLSÁGBÓL LEHETŐSÉG. Az esemény egyik különlegessége, hogy a vendégek olyan női vezetők lesznek, akik kiemelkedő árbevétellel rendelkező cégeket irányítanak és évek óta használják az innoTMS fuvarszervező szoftvert.

A minőségbiztosítás és a HR kapcsolata – műhelybeszélgetés az újraalakuló kamarai Minőségügyi Klub ülésén
október 3. 14:00 – 16:00
Újraindul a Minőségügyi Klub, első ülésének témája a minőségirányítás és a hozzá kapcsolódó HR helyzetét világítja meg a régióban.

ELECTROSUB 2023 – nemzetközi üzletember találkozó, konferencia és kiállítás az Ipar 4.0 jegyében
október 11. – október 12.
Az október 11-12-én zajló ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás az Ipar4.0-hoz köthető innovatív technológiák koncentrált szakmai és üzleti fóruma. Az idei program fókuszterületei: elektronika, elektrotechnika, digitalizáció, AI, IoT, robottechnika, automatizáció. Idén az Enterprise Europe Network szervezésében nemzetközi üzletember találkozó is segíti az üzleti partnerkeresést.


MIK PARTNERS Szakmai Nap
szeptember 28. 09:00 – 18:00
A PTE Műszaki és Informatikai Kar és a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara közös szervezésében 2023. szeptember 28-án megrendezésre kerül a MIK PARTNERS Szakmai Nap és a BVMK Poszterkiállításának megnyitója, ami kapcsolódik a témához, hiszen a fiatalokat megszólítva a mérnökké válás folyamatát mutatja be.

Üzletkötés Németországban és Ausztriában, gyakori tévhitek eloszlatása
szeptember 28. 14:00 – 16:00
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata magyar-német jogi workshopot szervez. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa és gyakorlati jó tanácsokkal lássa el a hazai kis- és középvállalkozásokat az üzletkötés jogi vonatkozásairól Ausztriában és Németországban.

Svájci-magyar üzleti fórum
október 4. 09:30 – 16:30
A Svájci Nagykövetség és a Swisschem Hungary közösen szervezi meg a Svájci-magyar üzleti fórum szakmai rendezvényt Pécsett, melynek témája a Körforgásos gazdaság egy fenntartható jövőért lesz.

Mentes ételek Amsterdam 2023 – nemzetközi üzleti partnerkeresés
november 21. – november 22.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat szervezésében kerül megrendezésre 2023. november 21-22-én a „mentes” élelmiszerek nemzetközi partnerkereső rendezvénye, melyre ezek gyártóit, disztribútorait és beszállítóit várják Amszterdamban. Az üzleti partnerkereső rendezvényen a világ minden tájáról érkező potenciális üzleti partnerekkel találkozhat. A rendezvény a vegán, növényi alapú, mentes, organikus, funkcionális és egészséges életmóddal kapcsolatos élelmiszerek, italok, csomagolás és piackész megoldások jövőjét mutatja be.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas