DESIRE – nyílt felhívás innovatív egészségipari vállalkozások számára

Európai ellenálló képességét javító e-egészségügyi megoldások fejlesztése. A DESIRE (Development of E-Health Solutions Improving Resilience in Europe) nyílt finanszírozási felhívás 2023. szeptember 13-án indult, és 2023. november 13-ig lehet benyújtani.

Egyéni kkv-k vagy legfeljebb két kkv-ból, illetve egy kkv-ból és egy másik jogi személyből álló konzorciumok pályázhatnak finanszírozásra. Kizárólag kkv-k lehetnek finanszírozási kedvezményezettek és részesülhetnek pénzügyi támogatásban a DESIRE projekt keretében.

A DESIRE nyílt pályázati felhívás az e-egészségügy és a digitális egészségügyi piacok innovatív projektjeinek szól, amelyek célja az ellenálló képesség kiépítése és a zöld és digitális átállás elősegítése. A DESIRE nyílt felhívás olyan pályázatokat vár, amelyek az alábbi javasolt egészségügyi ágazati kihívások legalább egyikére irányulnak:

  • Termékinnovációk az euroklaszterek értékláncaiban a kritikus inputoktól és technológiáktól való függőség csökkentésére, új termékek vagy szolgáltatások bevezetése céljából az egészségügyi ágazatban,
  • e-egészségügyi üzleti folyamatinnovációk, amelyek olyan technológiák bevezetéséhez kapcsolódnak, amelyek segítik a kkv-kat a sikeres zöld és digitális átállás követelményeinek teljesítésében, és
  • a kkv-k nemzetközivé válása harmadik országok felé az egészségügyi ágazat számára kínált megoldásokkal.

 

A DESIRE nyílt felhívásra való jelentkezéssel a pályázók versenybe szállnak a DESIRE programban való részvételért, ahol 35 kkv egyenként legfeljebb 30 000 EUR értékű közvetlen finanszírozást és szolgáltatásokat kaphat. A DESIRE finanszírozás a projekt költségeinek legfeljebb 50%-át fedezi. Minden pályázó köteles legalább 50%-os önrészt biztosítani.

A támogatás elosztása a következőképpen történik:

10 000 EUR-tól 20 000 EUR-ig közvetlen támogatásban.
10 000 EUR szolgáltatási utalványokban, amelyeket egy vagy több külső szolgáltató által nyújtott szolgáltatási csomagként terveznek.

 

További információ, pályázati dokumentáció

Pályázati felület

 

A fentiek mellett a DESIRE támogatja a kkv-kat az európai e-egészségügyi és digitális egészségügyi piacra való belépésben, és lehetővé teszi számukra, hogy bekapcsolódjanak a zöld és digitális átalakulásba.

A DESIRE közösségi platform összehozza az európai egészségügyi piacok érdekelt feleit – egyedülálló lehetőség új kapcsolatok és együttműködések létrehozására.

DESIRE – európai egészségügyi közösségi platform

DESIRE közösségi platform