TrustChain – 4. nyílt felhívás

Felhívás minden fejlesztőnek, innovátornak, kutatónak, kkv-nak és vállalkozónak! 1.989.000,00 euró 17 projekt támogatására! A TrustChain 4. nyílt felhívás témája: „Multilánc támogatás NGI protokollok számára”.

A nyílt felhívás célja olyan átjárók megtervezése és megépítése, amelyek lehetővé teszik a tudás/metaadatok/adatok/folyamatok/követelmények egyik láncból a másikba történő, megbízható és biztonságos átvitelét. Gondosan figyelembe kell venni a több láncot átfogó interoperabilitást, a beépített adatvédelmet, a beépített megbízhatóságot, a skálázhatóságot, a környezetbarát jelleget, a nyitottságot és a jogi megfelelőséget.

Az alkalmazásoknak a végfelhasználók valós igényeit kell kielégíteniük egy adott ágazatban, mint például a bankszektor, az oktatás, az egészségügy vagy az e-kormányzat.

Kapcsolódás más nyílt felhívásokhoz: A digitális identitás (1. nyílt felhívás), az adattulajdonosok adatvédelmi politikáinak és az adatkezelésnek (2. nyílt felhívás), az adatcsere és -kereskedelem piaci mechanizmusainak, valamint a szövetségi üzleti modelleknek (3. nyílt felhívás) a megértése előfeltétele az innovatív és célnak megfelelő, a láncközi adatcserét szolgáló átjárómegoldások tervezésének és megvalósításának. A 4. nyílt felhívás keretében kidolgozandó megoldásoknak figyelembe kell venniük az 1., 2. és 3. nyílt felhívásban meghatározott megközelítések és eredmények egy részét. Az #1, #2, #3 és a #4. nyílt felhívás innovátorai közötti közös tevékenységeket a TrustChain konzorcium fogja elősegíteni.

Benyújtási határidő: 2024. július 17.

További információ, teljes pályázati kiírás és pályázati felület