Felhívás az EUREKA klaszterek fenntarthatósági pályázatában való részvételre

Az Eureka tematikus klaszterei innovatív KKV-k, ipari nagyvállalatok, egyetemek és kutatóintézetek együttműködését segítik elő. 2022-ben a CELTIC-NEXT, az EUROGIA, az ITEA, a SMART és az Xecs klaszterek közös felhívást jelentettek meg, hogy a fenntarthatóságot elősegítő projekteket támogassanak a klaszterek fókuszterületein átnyúlva (ICT, szoftverfejlesztés, energetika, okos gyártástechnológia, elektronikus alkatrészek és rendszerek).

 

A digitális és zöld átmenet globális kontextusában a fenntarthatóság, valamint az energia- és erőforrás-problémák kezelése alapvető fontosságú. Az Eureka Clusters Sustainability Call 2022 célja, hogy transznacionális együttműködési projektek létrehozásával ösztönözze az innovációt ezeken a fontos területeken.

A Fenntarthatósági klaszterközi felhívásban a következő Eureka-tagállamok vesznek részt: Ausztria, Belgium, Dánia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Finnország, Írország, Kanada, Luxemburg, Magyarország (NKFI Hivatal) Nagy-Britannia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Szingapúr, Törökország.

A közös felhívás elérhető összköltségvetése közel 25 millió euró.

Magyarország a 2022. évben az NKFI Alapból biztosítandó Eureka-keretösszegből (500 millió forint ) támogatja a felhívást.

A felhívás menetrendje:

A nemzetközi pályázattervek (Project Outline) benyújtási határideje: 2022. május 2.
A hazai és nemzetközi pályázatok (Full Project Proposal) benyújtási határideje: 2022. szeptember 30.

További információk:

https://eureka-clusters.eu/sustainability.html

és Mészáros Gergely – Eureka Nemzeti Projekt Kordinátor +36 1 896 3741

Forrás