Feltörekvő Női Innovátorok Európai Uniós Díja

Az EU Feltörekvő Női Innovátorok Díjat azoknak a nőknek ítélik oda, akik a legnagyobb hatást gyakorolták az EU innovációs ökoszisztémájára azáltal, hogy ötleteiket új és fejlett termékekké és szolgáltatásokká alakították át az emberek és a bolygó javára.

Az EU Női Innovátorok Díja az újítások mögött álló női vállalkozókat ünnepli. Ennek során az EU arra törekszik, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy több női innovátorra van szükség, és mindenhol példaképeket hoz létre nők és lányok számára. A díjat azoknak a nőknek ítélik oda, akik a legnagyobb hatást gyakorolták az EU innovációs ökoszisztémájára azáltal, hogy ötleteiket új és fejlett termékekké és szolgáltatásokká alakították át az emberek és a bolygó javára. A díjat az Ügynökség indítja és kezeli, a nyerteseket pedig független szakértői zsűri választja ki.

Két díjkategória van:
Női Innovátorok

Feltörekvő Női Innovátorok.
Az első kategóriában három, egyenként 100 000 eurós díjat ítélnek oda a három legmagasabb helyezést elért pályázatnak.
A második kategóriában három 50 000 eurós díjat ítélnek oda a három legmagasabb helyezést elért pályázatnak a 35 év alatti, ígéretes Feltörekvő Női Innovátorok közül.

A díj felhívja a közvélemény figyelmét a nőkben rejlő lehetőségekre, ezek fontosságára és az EU innovációs ökoszisztémájához való hozzájárulására, és erős példaképeket hoz létre, több nőt ösztönözve arra, hogy maguk is újítókká váljanak.

Pályázati azonosító: HORIZON-EIC-2022-WomenInnovatorsPrize

Benyújtási határidő: 2022. 08. 18. 17:00 CEST

Keretösszeg: 450 000 euró
Támogatási forma: vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%

Kedvezményezett:
Kiváló női innovátorok
A részvételhez minden pályázónak meg kell felelnie a következő alkalmassági feltételeknek:
– A pályázónak nőnek kell lennie, és
– A pályázónak rendes lakosnak kell lennie valamelyik EU-tagállamban (ideértve a tengerentúli országokat és területeket, a TOT-okat) vagy a Horizon Europe programhoz társult országban,
– A pályázónak a felhívás éve előtt legalább két évvel bejegyzett aktív innovatív vállalkozás alapítójának vagy társalapítójának kell lennie, és
– Az EU- vagy Euratom-díjban már részesült pályázók ugyanazért a tevékenységért nem kaphatnak második díjat.

A Feltörekvő Női Innovátorok kategóriába jelentkezőknek a fentieken túlmenően 35 éven alulinak kell lenniük a pályázati év kezdetén.
A Női Innovátorok kategóriában nincs korhatára a jelentkezésnek, bár mindkét kategóriában jogosultak csak az egyik kategóriában jelentkezhetnek. A pályázóknak kérésre igazolniuk kell a jogosultságot.

Mindkét kategóriában egy vállalat két vagy több társalapítója közös pályázatot nyújthat be, feltéve, hogy mindannyian megfelelnek a jogosultsági feltételeknek, és egyetlen kategória díjáért versengenek (a közös pályázatokról lásd a 13. szakaszt). Minden jelentkezőnek – a felhívás határideje előtt – regisztrálnia kell a Résztvevői Nyilvántartásba, és érvényesítenie kell őket a Központi Validációs Szolgálatnak (REA Validation). Az érvényesítéshez fel kell töltenie a jogi státuszt és a származást igazoló dokumentumokat.

 

További információ és pályázat-benyújtás

Forrás: pafi.hu, eic.ec.europa.eu