Eltűnt egy korosztály
Folyamatosan érkeznek a vendégek a pécsi Gulyás Étterembe. Van aki csak egy pohár bort rendel, más a másnapi menü után érdeklődik. A vendéglátóhely vezetőjével, Nagypál Nikolettel az egyik asztalnál foglalunk helyet. – Tanulókkal én kezdtem el foglalkozni, mert azt vettem észre, hogy van egy rés a szakember-utánpótlásban. A fejlesztéseknek pedig egyik fontos eleme, hogy olyan munkatársaink legyenek, akik pontosan értik, mit várunk el tőlük – kezdi beszélgetésünket. – Annak idején azért vágtam bele, mert úgy vettem észre van egy űr, hiányzik a 40-50 éves korosztály, akik már jelentős tapasztalattal rendelkeznek, akik a nyugdíjba vonulók helyébe léphetnek. Szólt arról is, jelenleg tízen vesznek részt náluk valamilyen szakmai oktatásban, többek között a családja tagjai is. A tanulóik között van, akit szakképzési munkaszerződéssel foglalkoztatnak, kettő vendéglős tanulójukkal még tanulószerződést kötöttek, de vannak olyanok is, akik a felnőttképzés keretében vannak náluk, és olyan is, aki részképzésen vesz részt. Mint mondja, miután lehetőség nyílt rá,