Digitális transzformáció – segítünk a kezdeteknél!

Az elmúlt években a digitalizáció és az Ipar 4.0 körüli felhajtás sok kis- és középvállalkozást elbizonytalanított: Most már teljesen digitalizálnom kell a vállalkozásomat? Mivel kezdjem? Melyek a számomra megfelelő technológiák? Megvannak egyáltalán a szükséges előfeltételeim és erőforrásaim?

Bővebben…

Indulnak az EDIH-ek

A Digital Europe Programme keretében 2022 őszétől EDIH-ek, európai digitális innovációs központok is segítik a digitális transzformációt. Ezek olyan egyablakos ügyintézőhelyként fognak működni, amelyek segítenek a vállalkozásoknak dinamikusan reagálni a digitális kihívásokra és versenyképesebbé válni.

Bővebben…

Digital Coach –digitális átállás. Segíthetünk?

Ha érdekli egy kipróbált német módszertan, ha érdekli a BME által kidolgozott módszertan, ha saját vállalkozása digitális átállás előtt áll, vagy már esetleg folyamatban van, ha el tudja képzelni, hogy külső szakértőként segítené a vállalkozások digitális átállását, akkor ez a képzés Önnek szól! A kétnapos tréning egyik napját a BME Ipar4.0 Technológiai Központjában töltjük, a másik napot Pécsett.

Bővebben…

Ipar 4.0, digitalizáció – Mit? Miért? Miből?

Ipar 4.0, digitalizáció. Gyakran hallott kifejezések. De mégis mit jelentenek egy “átlagos” vállalkozás számára? Miért érdemes egyáltalán foglalkozni a témával? Ha valaki meglátja benne a lehetőséget, mégis miből finanszírozza a szükséges fejlesztéseket? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a BME Ipar 4.0 Technológiai Központ munkatársaival, és olyan vállalkozásokkal, akik már belevágtak, valamint olyan szakértőkkel, akik a forrásszerzési lehetőségeket ismerik.

Bővebben…

Digital Coach – cél a vállalkozások digitális átállásának támogatása

Egy német vezetésű nemzetközi projekt együttműködés, melynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is tagja, olyan megoldásokat dolgoz ki, amelyek segítik a vállalkozásokat és szervezeteket a digitalizációhoz szükséges készségek és stratégiák fejlesztésében.

Bővebben…