Indulnak az EDIH-ek

A Digital Europe Programme keretében 2022 őszétől EDIH-ek, európai digitális innovációs központok is segítik a digitális transzformációt. Ezek olyan egyablakos ügyintézőhelyként fognak működni, amelyek segítenek a vállalkozásoknak dinamikusan reagálni a digitális kihívásokra és versenyképesebbé válni.

Az EDIH-hálózatot a Digital Transformation Accelerator (Digitális Átalakulás Gyorsítója – DTA) koordinálja, amely az Európai Bizottsággal együtt lehetőséget biztosít az EDIH-ek, a kkv-k és a közszféra közötti kölcsönhatásra és együttműködésre.

Februárban egy webináriumon ismertették a DTA céljait, valamint az új európai digitális innovációs központok (EDIH) hálózati weboldalát és a DTA által az EDIH-koordinátorok számára elérhető egyéb szolgáltatásokat.

Itt ismerkedhet meg az EDIH-ekkel: https://european-digital-innovation-hubs.ec.europa.eu/home

Magyarországról jelenleg 5 EDIH (agrár, adat, digitális technológia, mesterséges intelligencia, nagy teljesítményű számítástechnika) szerepel az Európai Bizottság listáján.

 

2023. április 24-25-én, a Digital Coach projekt keretében sok más érdekes és hasznos program mellett bemutatkoznak a magyar EDIH-ek is.

 

Digitális transzformáció – segítünk a kezdeteknél!