China IP SME Helpdesk: Ingyenes információs és támogató szolgáltatás európai KKV-k számára

Érdekli a kínai piac? Saját termékét, találmányát Kínában szeretné értékesíteni? A China IPR SME Helpdesk projektet az Európai Unió társfinanszírozza, és támogatást nyújt az európai KKV-knak Kínában vagy Kínával kapcsolatos szellemi tulajdonjogaik védelme és érvényesítése érdekében. Ingyenes információt és szolgáltatásokat kínál szakzsargonmentes, bizalmas tanácsok formájában a szellemi tulajdonról és a kapcsolódó üzleti kérdésekről.

Az erős szellemi tulajdonjogi stratégia és a proaktív előkészítés nemcsak a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos problémák megelőzésében segít, hanem megnövekedett bevételt, valamint hatékonyabb és gyorsabb végrehajtást eredményezhet jogsértés esetén is.

Mi az IPR? A szellemi tulajdonjogok törvényileg érvényesíthető jogok a találmányok vagy más kreatív alkotások felhasználásával szemben.

A regisztrálható szellemi tulajdonjogok területi jellegűek, ami azt jelenti, hogy azokat minden egyes országban külön-külön kell igényelni és érvényesíteni. A másik országban bejegyzett IP nem érvényes Kínában; ezért erősen ajánlott a piacra lépés előtt regisztrálni az IP-eszközöket az országban.

Az IP-jogok fő típusai a következők:
1. Szerzői jogok
2. Védjegyek
3. Szabadalmak
4. Üzleti titkok

A Helpdesk ingyenes szolgáltatásai a következők:

Helpdesk Információs Szolgálat – Bizalmas tanácsok

A KKV-k és azok képviselői közvetlenül tehetnek fel kérdéseket IP témában e-mailben, melyre szakértők válaszolnak díjmentesen.

Képzés

A Helpdesk képzéseket szervez a kínai szellemi tulajdonjogok védelméről és végrehajtásáról Európa-szerte és Kínában, a vállalkozások igényeihez igazítva.
• Általános IP-kérdések, ideértve az IP-regisztrációt is.
• Gyakorlati üzleti kihívások, mint például vásárokon való részvétel és engedélyeztetés.
• A Helpdesk IP Clinics ingyenes 20 perces konzultációt kínál a vállalkozások számára egy IP-szakértővel.

Útmutatók és tananyagok

• IP témakör, ideértve a szabadalmakat, a védjegyeket, a szerzői jogokat és az engedélyeket.
• Üzleti hangsúly, ideértve az IP-t mint üzleti eszközt és a technológiaátadást.
• Specifikus ágazat, beleértve a textíliákat, az orvostechnikai eszközöket és a tiszta technológiát.

Online szolgáltatások

A többnyelvű online portál minden uniós KKV számára könnyű hozzáférést biztosít a Helpdesk információihoz és szolgáltatásokhoz, beleértve a Helpdesk útmutatókat, e-learning modulokat, videókat, eseményinformációkat és élő webes szemináriumokat.

A China IP SME Helpdesk az Európai Unió (EU) tagállamaiból származó kis- és középvállalkozásokat támogatja szellemi tulajdonjogaik (IPR) védelmében és érvényesítésében Kínában, Hongkongban, Makaóban és Tajvanon vagy azokhoz kapcsolódóan, ingyenes információkal és szolgáltatásokkal. A Helpdesk szakzsargontól mentes, első vonalbeli, bizalmas tanácsokat nyújt a szellemi tulajdonhoz és a kapcsolódó kérdésekhez, valamint képzési eseményeket, anyagokat és online forrásokat biztosít. Az egyes kkv-k és kkv-k közvetítői e-mailben () küldhetik be szellemi tulajdonjogi kérdéseiket, és hozzáférhetnek egy szakértői testülethez annak érdekében, hogy 3 munkanapon belül ingyenes és bizalmas első vonali tanácsokat kapjanak.

A China IP SME Helpdesk az Európai Unió kezdeményezése.

Ha többet szeretne megtudni a China IP SME Helpdesk-ről és a kínai szellemi tulajdonjogok bármely szempontjáról, látogasson el online portálunkra a http://www.ipr-hub.eu/ címen.

Ha a kínai piac még távolinak tűnik, de elgondolkodott vállalkozása szellemi tulajdonjogai kapcsán, vagy kérdése van a szerzői jogok, védjegyek, szabadalmak, vagy üzleti titkok kapcsán, keresse a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szellemi tulajdonvédelmi szolgáltatásait.