Szellemitulajdon- és iparjogvédelem – a kamaránál jó kezekben van

Tudta, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szellemitulajdon- és iparjogvédelmi szolgáltatásokkal is a vállalkozások rendelkezésére áll? És azt tudta, hogy szakértő munkatársunk egyben az Európai Szellemi Tulajdon Ügyfélszolgálat (European IP Helpdesk) magyarországi nagykövete is?

 

Szellemitulajdon- és iparjogvédelem itthon, az EU-ban, és már csaknem világszerte

Magyarországon a vállalkozások egy része még úgy tekint a szellemi tulajdonra, és az iparjogvédelemre, mint ahogy a hobbi kertész tekint egy-egy egzotikus növényfajtára. Tudja, hogy értékes lehet, de saját maga nem vág bele a nevelésébe.

Pedig szellemi tulajdon nem csak egy új ötlet, egy szabadalom, egy termék-, vagy szolgáltatásfejlesztés eredménye lehet. Lehet az egy, a vállalkozásban kidolgozott jó gyakorlat, egy egyedülálló termelési folyamat, és még sok minden más. Ezek, ha megfelelően dokumentálják őket, komoly értéket képviselnek, és jelentősen növelhetik a vállalkozás értékét is. Igen, munkaigényes. De szinte biztosan megéri.

A kamara szakértő munkatársa számos területen segítséget nyújthat, például:

  • Ha még csak sejti, hogy terméke, szolgáltatása, vagy egy megkülönböztető képessége egyedi –> újdonságkutatás hazai és nemzetközi adatbázisokban
  • Ha már tudja, hogy terméke, szolgáltatása, vagy egy megkülönböztető képessége valóban egyedi –> iparjogvédelmi tanácsadás, pályázati tanácsadás
  • Ha szeretné biztonságban tudni termékét, szolgáltatását (hogy valóban az Ön vállalkozásának hozzon hasznot) –> szakértői közvetítés, licencia, munkavállalói, tanulói szerződések előkészítése (magyar és angol nyelven)
  • Nem tudja biztosan, hogy Önnek mire jó az iparjogvédelem –> iparjogvédelmi helyzetjelentés

Bővebb információ
dr. Liber Noémi szellemitulajdon-védelmi és innovációs tanácsadó, az Európai Szellemi Tulajdon Ügyfélszolgálat (European IP Helpdesk) magyarországi nagykövete

E-mail:
Személyes találkozóra előzetes e-mailes bejelentkezés alapján van lehetőség!

Az országhatárok már nem jelenthetnek akadályt

Az EU-n belül az Európai Szellemi Tulajdon Ügyfélszolgálat (European IP Helpdesk) nyújt támogatást a vállalkozások és kutatócsoportok számára. A szervezet tájékoztató anyagok, segélyvonal-szolgáltatás, valamint képzések révén támogatja az európai vállalkozásokat a szellemitulajdon-védelem területén a tudatosságtól a stratégiai felhasználásig és a sikeres kiaknázásig.

Az Európai Bizottság támogatásával működő szervezet ma már szinte az egész világra kiterjesztette szolgáltatásait, így az európai vállalkozások már bátrabban fordulhatnak Kína, Délkelet-Ázsia, India, és Latin-Amerika felé is.