KKV‑alap 2023

Az Ideas Powered for business KKV‑alap támogatási program célja, hogy segítse az európai uniós kis- és középvállalkozásokat szellemitulajdon-jogaik védelmében. A KKV-alap az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) hajt végre, és amely 2023. december 8-ig tart. A támogatásokat a pályázatok beérkezésének sorrendjében ítélik oda.

 

Miért szükséges a szellemi tulajdon védelme?

A szellemi tulajdon védelme a digitális korban elengedhetetlen. Ez jogszerű módja annak, hogy elkerülje egyedi ötletei, termékei vagy szolgáltatásai engedély nélküli másolását vagy felhasználását. A szellemi tulajdon KKV-alapon keresztüli védelme számos különböző eszközt lefedhet, így a védjegyeket, a formatervezési mintákat, a szabadalmakat és a növényfajtákat.

Ki részesülhet a KKV‑alap támogatásából?

A KKV-alap az Európai Unióban székhellyel rendelkező KKV-knak nyújt pénzügyi támogatást. Pályázatot tulajdonos, valamely munkavállaló vagy a nevükben történő eljárásra felhatalmazott, külső képviselő nyújthat be. A támogatást a KKV-nak ítélik oda, és a visszatérítést mindig közvetlenül a KKV bankszámlájára utalják.

A pályázati eljárás egyszerű. Csupán arról kell meggyőződnie, hogy a pályázat benyújtásakor a szükséges dokumentumok rendelkezésére állnak. Ezeket a dokumentumokat PDF formátumban (az eredeti dokumentumok szkennelt változata PDF formátumban elfogadható) kell benyújtani. Minden dokumentumot jól olvasható, jelszóval nem védett formában kell benyújtani.

A kkv-alap pályázati eljárásának megkezdése előtt időmegtakarítás céljából gondoskodjon arról, hogy a szellemi tulajdonával kapcsolatos minden információ rendelkezésére álljon.

További információ:

https://euipo.europa.eu/ohimportal/hu/online-services/sme-fund

Keresse a kamara szakértőjét szellemitulajdon-védelmi kérdéseivel!

Szellemitulajdon-védelmi szolgáltatások