Ma is csodálatos virágos környezettel, klasszikus vendéglátással, előzékeny felszolgálókkal várja a finom ízekre és a megpihenésre vágyókat a botykapeterdi Pálma vendéglő. A nyári szezonra megszépült az épület környéke, vendégoldalról úgy látszik, minden a legnagyobb rendben van, csak az étterem tulajdonosa, Hóbor Lászlóné optimizmusa nem a régi. A beláthatatlan mértékű áremelkedés, az alapanyagokhoz való hozzájutás korlátoltsága és a munkaerőhiány minden nap kihívások elé állítja a vendéglátós vállalkozást. Bár beszélgetésünknek koránt sem a panaszkodás a fő motívuma, sokkal inkább a megoldáskeresés. – Jelen pillanatban nem látszik, hogy megkezdődött volna a nyári szezon, vendéglőnk közvetlenül a 6-os út mellett fekszik, de az út forgalma kezd hasonlítani ahhoz az állapothoz, mint ami a covidos időszak elejét jellemezte. A naponta tapasztalható jelentős áremelkedés és még számos tényező kedvezőtlenül hat a vendéglátásra, szerintem sok kolléga érez így, és sajnos nem tudom, hogy mi lesz ennek a végkimenetele. Drasztikusan megemelkedtek az alapanyagárak, mi pedig nem tudjuk ehhez