A koronavírusos betegek kezelésénél is használható életmentő készüléket fejlesztett a pécsi repülőgépgyártó Magnus Aircraft

Az új koronavírus-járvány kitörése és terjedése arra sarkallta a pécsi repülőgépfejlesztő és -gyártó Magnus Aircraft Zrt. mérnökeit, hogy egy egyszerűen gyártható lélegeztetőgépet készítsenek, ami önállóan, a kórházi gázellátó infrastruktúrától függetlenül is képes bakteriális és vírusos tüdőgyulladásban szenvedő betegeket lélegeztetni. A gép célterülete az olyan fejlődő országbeli betegek segítése, ahol az egészségügyi ellátórendszer színvonala jóval alatta marad az Európában vagy Észak-Amerikában megszokottnak.

Bővebben…

Friss gazdasági hírek Bosznia-Hercegovinából

A Bosznia-hercegovinai Föderáció entitáskormányának gazdaságvédelmi törvényjavaslata

A  Bosznia-hercegovinai  Föderáció (FBiH) entitás Kormánya  2020.  április  6-án elfogadta  a  koronavírus-járvány  negatív  gazdasági  hatásainak  enyhítésére  szolgáló törvényjavaslatot, egyúttal annak sürgős eljárásban történő tárgyalását kezdeményezte a BiH Föderáció Parlamentjétől.

Bővebben…

Kamarai ajánlás – mosható, fertőtleníthető többször használatos bőrkesztyűk viselése

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egyik bőrkesztyű varrással foglalkozó önkéntes tagja hívta fel a figyelmünket arra, hogy az általuk gyártott és forgalmazott – a koronavírus járvány terjedése kapcsán fejlesztett – mosható és fertőtleníthető, évekig használható bőrkesztyűk megrendelése finn és amerikai viszonylatban jelentősen megemelkedett.

Bővebben…