ONTOCHAIN – open call 3

Részt vesz a következő területek valamelyikén a kutatás-fejlesztésben, és/vagy alkalmazásban: blockchain, szemantikus web, ontológiatervezés, szoftverfejlesztés, cloud, edge és fog computing, ökoszisztéma-gazdaság, okos alkalmazások, kriptográfia, szabványosítás, vagy hasonló területeken? Akkor az ONTOCHAIN felhívás Önnek szól!

Az ONTOCHAIN harmadik és egyben utolsó nyílt felhívása.

Miért éri meg részt venni?

Pénzügyi támogatás

Támogatás legfeljebb 119 500 euróig. Az egyes kedvezményezettek által elnyerhető maximális támogatási összeg a kérelmező jogállásától függ.

Hozzáférés a legjobb infrastruktúrához

A kiválasztott csapatok – ha akarják és igénylik – hozzáférhetnek az iExec blockchain platformhoz az off-chain fejlesztéseikhez, valamint a MyIntelliPatent webes alkalmazáshoz, a szabadalmak elemzéséhez és nyomon követéséhez.

Üzleti szolgáltatások

A csapatok támogatására, hogy kiaknázhassák eseteiket és sikeresen eljussanak a piacra, különböző képzéseket és mentorokkal tartott foglalkozásokat szerveznek. A csapatok profiljától függően többek között olyan szempontokat vizsgálnak meg, mint az értékjavaslat, a pitching vagy a szellemi tulajdonjogok.

Kommunikációs szolgáltatások

Az ONTOCHAIN projekt és a Next Generation Internet kezdeményezés részeként jelentős láthatósági, promóciós és kapcsolatépítési lehetőségeket kínálnak.

 

 

Ezen a nyílt felhíváson keresztül az ONTOCHAIN kiválaszt:

Legfeljebb 3 projektet az ONTOCHAIN infrastruktúra hiányzó blokkjainak kiegészítésére.

Legfeljebb 11 projekt az ONTOCHAIN infrastruktúrának az ONTOCHAIN OC1 és az ONTOCHAIN OC2 révén tervezett és megvalósított olyan valós felhasználási esetekre történő hasznosítására, amelyek az európai gazdaság különböző vertikális területein/élettani ágazataiban az egyének valós igényeit elégítik ki a megbízható adat/szolgáltatáscsere és a megbízható tartalomkezelés tekintetében.

A NYÍLT FELHÍVÁS TÉMÁI

 • A1 – Szolgáltatás-integráció (átjárók API-k) ONTOCHAIN alkalmazásokhoz
 • A2 – Szemantikus megfeleltetés és következtetés
 • A3 – Energiahatékony és fenntartható tárhelyinfrastruktúra az ONTOCHAIN szoftver ökoszisztéma és szolgáltatások számára
 • B1 – Szemantikus digitális naplók vállalatok, épületek, autók és hasonlók számára
 • B2 – Decentralizált tényellenőrzés és adathitelesség a közösségi tartalmak számára
 • B3 – Decentralizált online szemantikus közösségi hálózatok
 • B4 – Szemantikus energiaadat-kezelés
 • B5 – Megbízható szemantikus metaadatokra támaszkodó intelligens városi alkalmazások
 • B6 – Autóipar, pl. elektromos járművek töltése, közúti forgalomirányítás, gépjármű-biztosítás, kommunikációs interoperabilitás
 • B7 – Megbízható szemantikus adatokat használó elosztási logisztika / ellátási láncok
 • B8 – Adat/digitális tartalom/multimédia piac, beleértve a közösségi médiát is
 • B9 – Szemantika-alapú DAO
 • B10 – Decentralizált közszolgáltatások és közjavak
 • B11 – Távoli jelenlét/munka és metaverzum
 • B12 – Nyílt téma

 

KIK PÁLYÁZHATNAK?

Internet-technológusok, kutatók, fejlesztők és innovátorok.

A pályázók pályázhatnak magánszemélyként vagy jogi személyhez kapcsolódóan. A részvétel tehát többféleképpen lehetséges:

 • Természetes személy(ek): Bármelyik támogatható országban letelepedett természetes személyekből álló csapat. Ez nem a származási országot, hanem a tartózkodási engedélyt veszi figyelembe.
 • Jogi személy(ek): Egy vagy több, valamely támogatható országban letelepedett jogalany (konzorcium). Egyetemek, kutatóközpontok, nem kormányzati szervezetek, alapítványok, mikro-, kis- és középvállalkozások (lásd a kkv-k 2003/361/EK bizottsági ajánlás szerinti meghatározását), az Internettel és/vagy más kapcsolódó technológiákkal foglalkozó nagyvállalatok támogathatók.
 • A fentiek bármely kombinációja.

Csak az alábbi országok (a továbbiakban együttesen “támogatható országok”) bármelyikében jogszerűen letelepedett/székhellyel rendelkező pályázók jogosultak a támogatásra:

Az Európai Unió (EU) tagállamai, beleértve azok legkülső régióit is;
A tagállamokhoz kapcsolódó tengerentúli országok és területek (TOT)1;
a H2020 társult országok (amelyek a Horizont 2020 rendelet 7. cikkében meghatározottak szerint megállapodást írtak alá az Unióval): az Európai Bizottság által közzétett frissített lista2 szerint;
Az Egyesült Királyság pályázói az EK által a H2020 programban való részvételre meghatározott feltételek szerint jogosultak, és amennyiben megfelelnek a többi pályázóval azonos jogosultsági szabályoknak.

 

Benyújtási határidő: 2022. július 25. (17:00 CEST)

 

További információ és jelentkezés