Women TechEU második felhívás – 10 millió eurós költségvetéssel

A Bizottság a mai napon elindította a Women TechEU második felhívását, a sikeres kísérleti projektet követően. Idén akár 130, nők által vezetett, deep-tech startup is nyerhet finanszírozást és vállalkozásgyorsító szolgáltatásokat, hogy a jövő női technológiai vezetőivé válhassanak.

A 2021-es első kísérleti projekt igen biztató fogadtatása után az Európai Bizottság idén több mint kétszeresére, 10 millió euróra emeli a költségvetést, amelyből várhatóan 130 startupot finanszíroznak majd.

A pályázatokat 2022. október 4-én 17:00 óráig (CET) lehet benyújtani.

A Women TechEU támogatást nyújt a nők által vezetett induló vállalkozásoknak a vállalkozásuk növekedésének legkorábbi, legkockázatosabb szakaszában. A 75 000 eurós támogatás mellett a döntősök az EIC Women Leadership Programme keretében mentorálást és coachingot kapnak a vezetés, a nemzetközivé válás, az üzleti modellezés, a megvalósítási stratégia, a piacra lépés, a forrásszerzés, a befektetőkkel való tárgyalás és még sok más témában.

A nők által vezetett deep-tech startupok támogatásával az Európai Bizottság célja, hogy egyenlőbb és virágzóbb európai deep-tech ökoszisztémát hozzon létre. Emellett a Women TechEU program nemcsak iparági, hanem döntéshozói minőségükben is támogatja a női vezetőket. A Bizottság finanszírozási címkéje arra irányul, hogy kihasználja pozíciójukat a befektetési térben, ahol a nők továbbra is alulreprezentáltak.

A Women TechEU egyike annak a több uniós kezdeményezésnek, amelyek célja a nők támogatása és megerősítése a technológia és az innováció területén, ideértve az évente odaítélt EU Prize for Women Innovators díjat és az EIC új női vezetői programját is.

Ezt a programot a Horizont Európa keretprogram európai innovációs ökoszisztémák munkaprogramja finanszírozza, az Európai Innovációs Tanács (EIC) támogatásával.

További információ

Teljes pályázati kiírás