SynergistEIC – első nyílt felhívás

Startuponként legfeljebb 50 000 EUR a kiválasztott termékek vagy szolgáltatások piaci felkészültségének és lefedettségének támogatására és/vagy az EIC Accelerator pályázatra való felkészültségre.

A SynergistEIC projekt része az EIC (European Innovation Council) azon törekvésének, hogy növelje a vállalatok számát Európában, és különösen a helyi digitális és mélytechnológiai startup ökoszisztémák összekapcsolására törekszik az EU-ban. A projekt személyre szabott, gyakorlati támogatással növeli az európai zöldtechnológiai startupok egy kiválasztott csoportjának hálózatát, befolyását, méretét és képességét, különösen az éghajlati technológiák, a tiszta technológiák, a körforgásos gazdaság és az agrár-élelmiszeripar ágazataiban, hogy hozzáférjenek az olyan befektetési és növekedési lehetőségekhez, mint az EIC gyorsítóközpontja, és végső soron az EU nettó zéró céljainak eléréséhez.

Különös figyelmet fordítanak a bővülő országokból érkező, nagy potenciállal rendelkező vállalatok vonzására. A mélyreható technológiai megoldásokat fejlesztő startupok előnyben részesülnek.

Ki jelentkezhet?

  • Digitális és mélyreható technológiai startupok, amelyek innovatív megoldásokat fejlesztenek az éghajlati technológiák, a tiszta technológiák, a körforgásos gazdaság és az agrár-élelmiszeripar kihívásaira.
  • Az EU tagállamaiban vagy társult országaiban letelepedett startupok, előnyben részesítve a bővülő országokat vagy az EU legkülső régióit.
  • Az EIC Accelerator (vagy korábbi kkv-eszköz) alkalmazásával már rendelkező és azzal nem rendelkező startupok egyaránt pályázhatnak, a részletes kritériumok a támogathatósági szakaszban találhatók.

A csatlakozás előnyei

  • 3 hónapos gyorsító program a skálázhatóság növelése érdekében
  • Műhelytalálkozók sorozata uniós finanszírozási és közbeszerzési témákban
  • Hálózatépítési lehetőségek az uniós innovációs ökoszisztéma más szereplőivel

A kiválasztásra kerülő startupok száma: 15 startup. A programban az EIC Accelerator (vagy korábbi kkv-eszköz) alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatokkal rendelkezők (x5) és az EIC Accelerator (vagy korábbi kkv-eszköz) alkalmazásával nem rendelkezők (x10) között kerül felosztásra.

Benyújtási határidő: 2023. június 14. 17:00 CET

További információ