Új szabadalmi kutatási szolgáltatásokat kínál a Visegrádi Szabadalmi Intézet

Kutatási szolgáltatásokkal bővíti szabadalmi hatósági eljárásait a Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI) annak érdekében, hogy a magyar feltalálók jutányosan és gyorsan nemzetközi védelem alá tudják helyezni innovatív ötleteiket. A szolgáltatás 2023. október 1-jétől érhető el.

A magyar kezdeményezésre 2016-ban létrehozott Visegrádi Szabadalmi Intézet megalapítása óta arra törekszik, hogy kedvező feltételeket teremtsen a négy visegrádi ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) azon vállalkozásai és feltalálói számára, akik a világ 157 országára kiterjedő szabadalmi együttműködési megállapodás rendszerét (PCT) igénybe veszik.

A 2023. október 1-jével bevezetni tervezett újdonságkutatási és szabadalmazhatósági véleménnyel kiegészített újdonságkutatási szolgáltatások hozzásegítik az ügyfeleket, hogy a lehető legkorábban, már a formális szabadalmi bejelentés megtételét megelőzően is megismerjék azokat az információkat, amelyek hozzájárulhatnak a sikeres oltalomszerzéshez.

Az új, angol nyelven igénybe vehető szolgáltatások kedvező, 800, illetve 950 eurós áron, és rendkívül gyorsan, legfeljebb négy hét alatt elérhetővé teszik azokat a releváns információkat, amelyeknek a birtokában megalapozott döntés hozható a szabadalmi bejelentés megtételéről. A szolgáltatások igénybevételét tovább könnyíti, hogy nincsenek bonyolult alaki követelmények a találmányok ismertetésével kapcsolatban.

Az új szolgáltatások igénybevétele semmilyen formában nem veszélyezteti a megoldás szabadalmi oltalomszerzését, mivel az ismertetett találmány (műszaki megoldás, eljárás) titokban marad, nem kerül közzétételre sehol. Amennyiben pedig a kapott eredmények alapján az ügyfél szabadalmi bejelentéssel él, a szolgáltatások keretében kapott információk segítségével rugalmasan alakíthatja a bejelentést az eredményes oltalomszerzés érdekében.

A Visegrádi Szabadalmi Intézet jelenlegi szolgáltatásaival kapcsolatos információk az alábbi honlapon érhetők el: https://vpi.int/hu/

Forrás: MISZ hírlevél, VSZI honlap

Szabadalmi, szellemi tulajdonnal és iparjogvédelemmel kapcsolatban is keresse a kamara szakértőjét:

Szellemitulajdon-védelmi szolgáltatások