Pályázati felhívás: Videójátékok és magával ragadó tartalmak fejlesztése (CREA-MEDIA-2024-DEVVGIM)

A felhívás célja, hogy növelje az európai videójáték-gyártók, XR-stúdiók és audiovizuális produkciós cégek kapacitását olyan videójátékok és interaktív, magával ragadó élmények fejlesztésére, amelyek képesek elérni a globális közönséget. A támogatás célja továbbá az európai videójáték-ipar és más, interaktív, magával ragadó tartalmakat előállító vállalatok versenyképességének javítása az európai és nemzetközi piacokon azáltal, hogy lehetővé teszi az európai fejlesztők számára a szellemi tulajdonjogok megtartását.

Várható eredmények

A kiválasztott projektek minőségének, vonzerejének, megvalósíthatóságának és határokon átnyúló potenciáljának növekedése.

A videójáték-fejlesztők és az interaktív, magával ragadó élményeket előállító vállalatok erősebb pozíciója az európai és nemzetközi piacon.

A finanszírozandó tevékenységek leírása

Támogatásban részesül az eredeti tartalmat és/vagy minőségi játékmenetet tartalmazó interaktív narratív történetmesélés műveinek és prototípusainak kifejlesztése, amelyeket PC-n, konzolokon, mobileszközökön, táblagépeken, okostelefonokon és egyéb technológiákon keresztül történő gyártásra és globális kereskedelmi hasznosításra szánnak.

A cél az, hogy forrásokat biztosítsunk videójátékokat gyártó és más, magával ragadó tartalmakat előállító vállalatok számára olyan alkotások kifejlesztéséhez, amelyek magas fokú eredetiséggel, innovatív és kreatív értékkel rendelkeznek, és amelyek nagy fokú kereskedelmi ambícióval és széles körű, határokon átnyúló potenciállal rendelkeznek az európai és nemzetközi piacok elérése érdekében. Ez lehetővé teszi az innovatív európai tartalmakba történő további beruházásokat, és növeli az európai vállalatok versenyképességét a digitális globális piacon.

A pályázatoknak megfelelő stratégiákat kell bemutatniuk a fenntarthatóbb és környezettudatosabb iparág biztosítására, valamint a nemek közötti egyensúly, a befogadás, a sokszínűség és a reprezentativitás biztosítására.

Beadási határidő: 2024. január 24.

Tovább a pályázati felhívásra