EnoGastroDEST - Eno-Gastronomy in Developing Experiential Sustainable Tourism with eno-culinary heritage preservation

A projekt fő célkitűzései közé tartozik a bor- és gasztronómiai örökség megőrzése és népszerűsítése, valamint az élményalapú bor- és gasztroturizmus (WGT) fejlesztése és népszerűsítése, újítások alkalmazásával a fenntartható kulturális turizmus előmozdítása érdekében Európában.

Cél a regionális identitás növelése, a gazdasági fejlődés, a fenntartható szőlészeti és élelmiszeripari gyakorlatok ösztönzése, a látogatók elkötelezettségének növelése, az együttműködés ösztönzése, az érdekeltek tájékoztatása és a hatások mérése, továbbá a látogatói élmény fokozása, a helyi gazdaságok támogatása, a kulturális hagyományok megőrzése és a fenntartható turisztikai gyakorlatok fejlesztése.

Projekt

Cím: Eno-Gastronomy in Developing Experiential Sustainable Tourism with eno-culinary heritage preservation

Rövidítés: EnoGastroDEST

Program: Interreg Europe

Projekt azonosító: 03C0979

Időtartam: 51 hónap (2025. május 01. – 2029. július 31.)

Támogatás összege:  1 999 989 EUR

Finanszírozás: 70%-os támogatottság

Partnerországok:  Ciprus, Bosznia-Hercegovina,  Franciaország, Görögország, Moldova, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország

Partnerség

Hírek