EnoGastroDEST - Eno-Gastronomy in Developing Experiential Sustainable Tourism with eno-culinary heritage preservation

A projekt fő célkitűzései: 

  • A bor- és gasztronómiai örökség megőrzése és népszerűsítése, valamint az élményalapú bor- és gasztroturizmus (WGT) fejlesztése és népszerűsítése, újítások alkalmazásával a fenntartható kulturális turizmus előmozdítása érdekében Európában.
  • A regionális identitás növelése, a gazdasági fejlődés, a fenntartható szőlészeti és élelmiszeripari gyakorlatok ösztönzése, a látogatók elkötelezettségének növelése, az együttműködés ösztönzése, az érdekeltek tájékoztatása és a hatások mérése.
  • A látogatói élmény fokozása, a helyi gazdaságok támogatása, a kulturális hagyományok megőrzése és a fenntartható turisztikai gyakorlatok fejlesztése.

Interreg Europe portál: https://www.interregeurope.eu/enogastrodest

Program: Interreg Europe

Projekt azonosító: 03C0979

Időtartam: 51 hónap (2025. május 01. – 2029. július 31.)

Támogatás összege: 1 999 989 EUR

Finanszírozás: 70%-os támogatottság

Partnerországok: Görögország, Franciaország, Németország, Románia, Ciprus, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Moldova, Magyarország

Partnerség:

Szakmai tanácsadó:

Hírek