Mohácsi Ipari Park

Az ipari parkot Mohács Város Önkormányzata a gazdasági helyzetének javítása érdekében 1999-ben hozta létre. A Mohácsi Vállalkozási Övezetben működő 166,9 hektár alapterületű ipari park közel 30%-a beépítetlen önkormányzati tulajdonú terület, melyet Mohács Város Önkormányzata teljes infrastruktúrával látott el.

A beruházás keretében kiépítették a csatorna-, víz-, gáz, közvilágítás és elektromos hálózatot, valamint a közlekedési infrastruktúrát is. A fejlesztés eredményeképpen új telephelyek jöttek létre. Az infrastrukturális fejlesztés hatására a térség vállalkozói előtt megnyílnak a regionális és európai uniós terjeszkedési lehetőségek. Az önkormányzat a jelentős nagyságú, egybefüggő területigényű (7–11 hektár kiterjedésű), zöldmezős beruházások számára az országos főhálózati utakhoz csatlakozó (M6 autópálya), a Duna folyam melletti, illetve iparvágánnyal a vasúti hálózatba kötött, minden szempontból megfelelő területeket bocsát rendelkezésre.

Az Inkubátorház

Az Inkubátorházba előszeretettel települnek be új, termelő vállalkozások bel- és külföldről egyaránt, mivel itt a kezdeti időszakban mérsékelhető üzleti kockázatuk. Az Inkubátorház hozzájárul a térség termelő kapacitásának erősítésén túl, az új ipari infrastruktúra kialakításához, a régió alacsony tőkeellátottságú kis- és középvállalkozásai versenyképességének erősítéséhez, továbbá a Mohácsi Ipari Park kihasználtságának növeléséhez nyújt jelentős segítséget. A fejlesztés célcsoportja a tőkeszegény kis- és középvállalkozások, amelyeknek tevékenységük megkezdéséhez vagy megfelelő körülmények közötti folytatásához, megerősödéséhez szükségük van segítségre. Az inkubátorház hozzájárul piaci stabilitásuk kialakításához, és lehetővé teszi, hogy később önállóan is tovább fejlődjenek, a gazdasági élet stabil szereplőivé váljanak.

Befektetői vonzerők:

  • a határ-mentiség elősegíti a nemzetközi kapcsolatok építését Szerbia, Horvátország és a Balkán irányába
  • Duna-mentiség, nemzetközi vízi útként jelentős teher- és személyforgalom
  • intermodalitás: vasút, közút és vízi út találkozása
  • 7 km-es távolság az M6-os Pécs-Budapest autópályától
  • autópályán kb. két órányi autóút a Budapesti Nemzetközi Repülőtértől
  • 40 km-es távolság a Pécs–Pogány Nemzetközi Repülőtértől
  • 75 km-es távolság az Eszéki Nemzetközi Repülőtértől
  • vállalkozásbarát, támogató légkör
  • képzett, idegen nyelvet (német, angol, horvát) beszélő munkaerő