Nő-Köz-Pontok működtetése BaranyábanAz EFOP-1.2.9-17-2017-00082 kódszámú, „Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projekt fő célkitűzése a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel.

Konzorciumi partnerek

  • Pécsi Sport Nonprofit Zrt. – konzorciumvezető
  • MIOK a hátrányos helyzetű emberekért Alapítvány
  • Pécsimami Közhasznú Egyesület
  • Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Az együttműködő partnerek között megjelennek környező települési önkormányzatok (Orfű, Pellérd, Szalánta, Szentlőrinc), állásközvetítő cég, munkáltatók, szakmai és érdekképviseleti, valamint civil szervezetek, akik együttműködésükkel a célcsoport elérésében és a projekt megvalósításában vállaltak szerepet.

A projekt célja a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében, helyi munkaadók és szakmai szervezeteik tájékoztatása, érzékenyítése, együttműködések kialakítása. Ennek elérésében kiemelt szerepet játszik a Pécsi Család és KarrierPONT (CSAKPONT) létrehozása és működtetése.

A Család és KarrierPONT átfogó segítséget nyújt abban, hogy atipikus foglalkoztatási formákat népszerűsítsen és közvetítsen nők számára, akiknek élethelyzete miatt ez indokolt lehet. Az ilyen jellegű foglalkoztatás leginkább a jelenleg Gyeden vagy Gyesen lévő kisgyermekes anyák esetében jelenthet nagy változást.

A 2020 novemberéig tartó projekt során a célcsoportoknak szervezett képzéseket és olyan átfogó rendezvény- és programsorozat kerül megvalósításra a munkaerőpiac érintett szereplőinek részvételével. Célunk, a munkáltatók érzékenyítése, a munkavállalók tájékoztatása és álláshoz juttatása, a munka és család összeegyeztetésének elősegítése.

A központ egyéb szolgáltatásai is – gyermekfelügyelet, házi munka barter közvetítése – ingyenesek.

Cím: Váradi Antal utca 7/2. (Vasutas Művelődési Ház udvar)
Telefonszám: +36 30 543 46 35
E-mail cím:

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma