Munkaerőt keresek!

A Baranya megyei vállalkozások fejlődésének, növekedésének egyik legfőbb akadálya a megfelelő munkaerő hiánya. A probléma megoldásában segíthetnek a szervezetfejlesztéssel, munkaerő közvetítéssel- és kölcsönzéssel, valamint diákmunkával foglalkozó önkéntes kamarai tagvállalatok, illetve a kamara álláskeresőket és munkáltatókat összekötő programja.

Munkaerőt keres?

Összekapcsoljuk az álláskeresőket és a munkáltatókat.

Átképzések

A Kamarai Oktatási Központ a megyében és a dél-dunántúli régióban működő KKV-k  versenyképességének javítása, valamint a működésük és fejlődésük támogatásához szükséges  elméleti és gyakorlati tudás, ismeretek, naprakész információk biztosítása érdekében jött létre. A folyamatosan változó technológiai és gazdasági környezethez, valamint az elvárt fejlődés eléréséhez elengedhetetlen a munkatársak naprakész tudása, megfelelő szintű képzettsége. A Kamarai  Oktatási Központ speciális, a vállalkozások igényeihez igazodó képzési programokkal áll a  megrendelők rendelkezésére különböző területeken.

Kamarai Oktatási Központ

Elméleti és gyakorlati tudás, naprakész információk

Támogatott képzések

Hazai, vagy az unió által támogatott felnőttképzés megvalósítását (is) tartalmazó pályázati projektet a támogatásban részesülő szervezetek, csak felnőttképzési engedéllyel rendelkező felnőttképző, minősített képzési programja alapján valósíthatják meg. A PBKIK felnőttképzési engedéllyel rendelkező, nyilvántartásba vett intézmény. Felnőttképzési engedélyszáma: E/2020/000151, felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/006151. A kamara a vonatkozó jogszabályok alapján szervezett képzések (mesterképzések és kamarai gyakorlati oktatói képzések) mellett igény esetén új, vállalkozásokra szabott képzési programok kidolgozását, támogatás esetén minősíttetését és engedélyezett módon való megvalósítását is vállalja. A kamara 100%-os tulajdonában álló PBGSZ Nkft. nyilvántartott felnőttképző. Nyilvántartási száma: B/2020/000266.

Vállalkozásokra szabott képzési programok

Tanulót, gyakornokot foglalkoztatnék

Az új szakképzési törvény alapján a Szakmajegyzékben szereplő alapszakmákat kizárólag iskolai rendszerben lehet tanulni szakképző iskolákban vagy technikumokban. Az ágazati alapképzést követő ágazati alapvizsga után a tanulók duális képzésben szakképzési munkaszerződéssel vesznek részt a szakirányú oktatásban. A kamara duális képzési tanácsadói elsősorban a tanulószerződések és a szakképzési munkaszerződések megkötésének elősegítésével és az ehhez kapcsolódó ügyintézéssel foglalkoznak. Hozzájuk fordulhat az a tanuló, aki képzőhelyet keres, az olyan vállalkozás, intézmény, amely duális képzéssel szeretne foglalkozni, de kérdéseikre választ kaphatnak a képzésben már részt vevő diákok, szülők, képzők és iskolák is. A tanácsadók a tanulószerződés, a szakképzési munkaszerződés és a szakirányú oktatás témakörében jogértelmezési tanácsadással is foglalkoznak, és a tanulószerződés kötés adminisztrációjában is segítséget nyújtanak. Ezen felül általános tájékoztatást adnak a vállalkozások könyvelői számára a tanulók után, a szociális hozzájárulási adó terhére elszámolható normatívával kapcsolatban. A tanácsadók teljeskörű tanácsadással segítik a szervezetek felkészülését a duális képzőhelyi nyilvántartásba vételre, a képzési feladataik megszervezésére, lebonyolítására, követésére és értékélésére.

Utánpótlásnevelés

Képezze ki saját leendő munkatársait!