Nemzetközi partnerek

Sok hazai vállalkozás gondolkodik el azon napjainkban, hogy a beszűkült hazai piacon eladhatatlanná vált termékét tudná-e, és hogyan külföldön forgalmazni. Jobb esetben ez a gondolat már a termékfejlesztés és gyártás korai szakaszában felmerült, így a nemzetközi piacra eleve alkalmassá tett termék bevezetésére és értékesítésre keresik a legmegfelelőbb csatornákat. Ez számos és sokrétű kérdést vet fel és sokan fordulnak ilyen esetekben a kamarához.

Éljen a partnerkeresési lehetőséggel Ön is!

Készítsen figyelemfelkeltő profilt és foglaljon tárgyalásokat a résztvevő cégekkel.

Piackutatás

A nemzetközi üzleti partnerségi adatbázis segítségével megkezdhető!

A nemzetközi üzleti partnerkereső rendszereket és adatbázisokat jól ismerő tanácsadóink segítenek a vállalkozónak végiggondolni a termékkel kapcsolatos piaci elvárásokat egy adott célország esetében. Az Enterprise Europe Network (EEN) 60+ országot lefedő hálózatának pécsi irodája rendezvények, tréningek, adatbázisok és háttérinformációk segítségével gyors piackutatást tud végezni, valamint segít megtervezni a termék külpiacra juttatásának egyes lépései. Kiemelt szerepe van ilyenkor az adott piaci információk első kézből és hivatalos forrásból való beszerzésének, valamint a kamarai és EEN hálózat által biztosított számos online hozzáférhető információnak. Ezen a ponton a vállalkozó közös kutatásba és tervezésbe fektetett munkája és erre fordított ideje nagyon jelentős, de hatékonyan csökkenteni tudja ezzel a továbbiakban a felmerülő költségek nagyságát a megfelelő eszköz kiválasztásával.

Export információk

A termék/szolgáltatás exportjával kapcsolatos információkat előre érdemes tanulmányozni:

Piaci információk​

Növelje vállalkozása versenyképességét és szerezze be az összes releváns piaci információt!

ITT&MOST

A legnagyobb hazai üzleti partnerkeresési platform vállalkozásoknak

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája 2020-ban az elsők között reagált a hazai vállalkozókat és gazdaságot megrázó helyzetre, és létrehozta ITT és MOST néven azt az online üzleti partnerkeresési platformot, mely mára Magyarország legnagyobb ilyen jellegű aktív adatbázisává vált. Az „aktivitás” itt szó szerint értendő, hiszen a felület egyben a tárgyalások foglalását, ütemezését és az azok lebonyolítására szolgáló online felületet is biztosítja díjmentesen a regisztráltak részére.

Jelen pillanatban 24 ország közel 600 vállalkozójának 700 fölötti számú üzleti ajánlatából válogathatnak, mely napról napra bővül az újonnan regisztrálókkal. 400 hazai, és számos határmenti – magyarul is beszélő – üzleti partnerséget kereső vállalkozással lehet tárgyalásokat kezdeményezni és lefolytatni akár otthonról vagy az irodából, a jelenlét már nem igényel utazást és egyéb költség sem merül fel.

A kamarához folyamatosan érkeznek jelzések, hogy milyen új nehézségekkel kell szembenézniük a vállalkozóknak: üzleti és beszállítói partnerségek szűntek meg, kapacitáshiányok, logisztikai problémák merültek fel, hirtelen sok mindent kell egyszerre megoldani. Erre született meg válaszként a hazai és nemzetközi üzleti partnerkereső-, és online tárgyalási platform, mely idén augusztus végéig biztosítja a tárgyalások zavartalan lefolytatását.

A vállalkozók egyszerű módon beregisztrálnak díjmentesen az ITT & MOST b2b-platfomon, és rögzítik, hogy miről lehet velük ott online tárgyalást kezdeményezni. Ez bármilyen téma lehet, ami most elakadást okoz náluk: beszállítót keresnek, alvállalkozót, alapanyagot, projektpartnert, vagy éppen eladnák a cégüket.

Bár minden fontosabb eseményről, beszállítói fórumról, tárgyalásról emailben küld jelzést a rendszer a felhasználónak, érdemes heti rendszerességgel ránézni a honlapra, hiszen a hazai kamarai rendszer, valamint társszervező partnereink is értesítik ügyfeleiket a lehetőségről, így dinamikusan nő a lehetséges tárgyalópartnerek száma. Mivel a helyzet és ezzel együtt az üzleti környezet szó szerint óránként képes változni, a rendszer lehetővé teszi korlátlan számban az üzleti ajánlatok rögzítését egy-egy profilhoz. Lehet, hogy a vállalkozás eredetileg csak a termékének keresett itthon disztribútort, és erről szólt az ajánlata, de holnap már beszállítót is kereshet, holnapután pedig logisztikai partnert. Ezek mind külön ajánlatként rögzíthetők, ez biztosítja a felület naprakészségét, hasznosságát és dinamikáját.

Üzleti tárgyalások online

Csatlakozzon Ön is!

Kiállítások és vásárok

 A hálózat foglalkozik szakvásárok, kiállítások, nemzetközi üzletember találkozók és konferenciák szervezésével egyaránt. Ezekkel kapcsolatban számos szolgáltatást nyújt:

  • Megkeresi az Ön vállalkozásának legmegfelelőbb nemzetközi kiállítást/B2Btalálkozót (ágazat, célpiac, erre szánt költségvetés alapján).
  • Utánanéz regisztrációs díjaknak, határidőknek és egyéb feltételeknek
  • Amennyiben a kiállításnak otthont adó országba való termékek kiviteléhez speciális dokumentumokra lenne szüksége, segít Önnek ezek beszerzésében (pl. ATA Carnet igazolás) Megfelelő számú jelentkező esetén megszervezi a kiutazást, és a helyszínen személyesen is segítséget nyújt a sikeres üzletkötéshez

Nemzetközi rendezvények

Adatbázisunk segítségével tudatosan tervezhető a külföldi megjelenés!