Mi az a DIH²?

A DIH² hálózat hisz abban, hogy a robotika képes átalakítani a kis- és középvállalkozások (kkv-k) gyártásának rugalmasságát, és az egész Európai Unió gazdasági növekedését.

A hálózat feladata, melynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is tagja, hogy elősegítse azokat a kapcsolatokat, amelyek lehetővé teszik az agilis termelést a gyárakban, ahol a sebesség és a sokoldalúság elengedhetetlen a vevői igények kielégítéséhez.

Felgyorsítjuk a gyárakat

A DIH² hisz a robotika erejében, amely átalakíthatja a kis- és középvállalkozások (kkv-k) gyártásának agilitását, és az egész Európai Unióban ösztönözheti a gazdasági növekedést. A mi szerepünk az, hogy elősegítsük azokat a kapcsolatokat, amelyek lehetővé teszik az agilis termelést a gyárakban, ahol a sebesség és a sokoldalúság elengedhetetlen a vevői igények kielégítéséhez.

Honnan jövünk

A DIH² projektet a Horizont 2020 finanszírozza – az Európai Unió kutatási és innovációs programja, amelynek feladata, hogy a nagyszerű ötleteket a laboratóriumból a piacra vigye. A program az Európa 2020 stratégia középpontjában áll, amelynek célja az intelligens, fenntartható és inkluzív gazdasági növekedés elérése Európa jövője érdekében.

Hová megyünk

Olyan innovációt kívánunk létrehozni, amely maximalizálja a termelékenységet és optimalizálja az agilitást a gyártó kis- és középvállalkozásokban (KKV-k) és a közepes kapitalizációjú vállalatokban az Európai Unióban. Emellett céljaink közé tartozik a fejlett robotikai megoldások költséghatékonyságának javítása és a robotikai piac növekedésének ösztönzése.

További információ a DIH² hálózatról

 

 

Tájékoztató webináriumok a projekt keretében:

Önben megvan a DIH² Faktor? Robotikai start-up-ok, figyelem!

Webinárium | Adatvezérelt marketing | DIH² MOOC – 2023. május 24.

Webinárium | Gépi tanulás és IA – Kezdő lépések | DIH² MOOC – 2023. május 17.

Webinárium | Interface Design & Usability | DIH² MOOC – 2023. május 3.

Webinárium | Állapotfelügyelet a robotizált üzemcsarnokokban | DIH² MOOC – 2023. április 21.

Bevezetés az intralogisztikába 2. – webinárium – 2023. április 12.

Bevezetés az intralogisztikába 1. – webinárium – 2023. március 22.

 

További információ:

Császár Gergely –

 
A DIH2 projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja a 824964 számú támogatási megállapodás keretében.