REFREsh - Kulturális örökség revitalizációA 2017. július 1-gyel elstartolt nemzetközi, „Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage” elnevezésű, CE1013 azonosítószámú projekt a vidéki kulturális örökség revitalizációját célozza meg.

A projekt időtartama: 39 hónap.

A projektben öt ország vesz részt – minden országból két partner – a németországi Lipcse város vezetésével. Magyarországról a Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett Komló Város Önkormányzata is részese a projektnek.

A projekt célja az európai projektpartner régiók revitalizációja, regionális, kulturális örökségfejlesztése és a bányászati területek hasznosítása. A kulturális és kreatív ipari erőforrásokat erősítve és használva igyekeznek a partnerek fejleszteni és alakítani ezeket a területeket kulturális és kreatív munka– és élőhelyekké.

A bányászat hosszú távú hatása az európai történelemre nagy területeket érintett. A kulturális és kreatív ipar lehetőségeit fejlesztve ezek a területek kelnek új életre. Komló városában – a Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és külső szakértő támogatásával – a bányászati emlékek revitalizációja része a projektnek.

 

A projekt partnerek:

Németország

Magyarország:

Szlovénia:

Olaszország:

Horvátország:

 

Projekt szerződéses költségvetése: 197 000,00 €
Projekt megvalósulásához elnyert támogatás összege: 167 535,00 €
Projekt megvalósulásához biztosított kamarai önerő összege: 29 465,00 €
Támogató: Interreg Central Europe

Hírek

Pilóta projektek Komlón

Magyarországon Komlón, a projekt keretében felújított Komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben kerül sor a kulturális örökség revitalizációját megcélzó CE1013 REFREsh nevű nemzetközi pályázat keretében három pilóta projektre:

Bővebben