Vállalkozást indítok

Egy vállalkozás indításakor rengeteg kérdés merül fel, érdemes tisztában lenni a ránk váró feladatokkal és minden lépést előre átgondolni, mérlegelni. Ennek megkönnyítéséhez a kamara tanácsadás keretében nyújt segítséget.

Alapvető egy átlátható üzleti terv elkészítése, illetve konzultáció olyan szakemberekkel, akik vállalkozása későbbi működésének szempontjából fontos szerepet játszhatnak majd, pl. könyvelő, hatóságok, esetleg más vállalkozó. A tervezett kiadási- bevételi oldal nagyban meg fogja határozni, hogy a vállalkozása milyen adózási formát válasszon.

Kérjen segítséget a kamarai tag könyvelő/könyvvizsgáló cégektől!

Engedélyek, végzettség

Fontos figyelembe venni, hogy egy vállalkozás beindításához egy jó ötlet mellett pénzre, szakértelemre, és bizonyos esetekben szakhatósági engedélyekre, megfelelő képesítésre is szükség van.

Vállalkozás indításakor használja az E-TUS rendszert (https://e-tus.hu/) vagy keresse a kamarai kollégákat, hogy tisztában legyen vele, az Ön által kiválasztott tevékenység végzéséhez mikre lesz majd szüksége.

Amennyiben nem találta meg a választ a kérdésére, akkor írja meg az e-mail címre az adószáma (amennyiben már létező vállalkozásról van szó) és egy telefonos elérhetőség feltüntetésével! A kamara munkatársa 3 munkanap alatt válaszol a megkeresésre.