infoblokk_ESZA

A „Nőnap 365” (EFOP-1.2.9-17-2017-00102) projekt célja a Szigetváron kialakítandó Nő-Köz-Pont létrehozása és működtetése, mely szolgáltatásai, képzései és rendezvényei révén hozzájárul a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetéséhez. Elősegíti a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését, a munkáltatók és munkavállalók közötti együttműködést, és a család és munka összeegyeztethetőségét.

Ennek érdekében a konzorciumvezető szigetvári Láthatár Közhasznú Egyesület elsősorban a helyi női célcsoport és környezetének elérését, képzését, fejlesztését, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamra a vállalkozói, munkaadói és intézményi kör érzékenyítését, az IFKA a projekt megvalósításának szakmai, módszertani részét vállalta.

Konzorciumi partnerek

  • Láthatár Közhasznú Egyesület
  • IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nkft.
  • Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Tevékenységek

Elsősorban a munkavállalás megkönnyítése, és a munkaerő piacra való gyorsabb visszatérés révén segít a projekt. Szigetvár, Szentlőrinc, Sellye térségeiben szervezünk: képzéseket (jogosítvány,nyelvi képzés, aranykalászos gazda képzés) fejlesztéseket, munkáltatói fórumokat, állásbörzéket, állásközvetítéssel kapcsolatos mentorálást, tanácsadást, coachingokat, női klubot. A programokra, és a szolgáltatásokra várjuk a környező falvakból is az érdeklődőket.

A “ Nőnap 365” elsődleges célcsoportját az aktív korú női munkavállalók jelentik, akiknek nehézséget okoz a munka és a magánélet összehangolása, különös tekintettel a pályakezdő fiatalok, nagycsaládosok, kisgyermeket egyedül nevelők, vagy idős hozzátartozójukat gondozó nők.

A projekt célja a nők atipikus foglalkoztatottságának javítása, illetve az atipikus formák népszerűsítése és elterjesztése. Továbbá a magánélet és a munka összehangolásának segítő támogató szolgáltatása, helyi munkavállalók elérése, bevonása.

A központ Szigetváron, a Dózsa György utca 5/2 szám alatt található a Magtár épületének első emeletén.

Telefonszám: +36 06 20 23 67 961
E-mail cím:

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatás összege:  72 168 409 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. december 30.

csakpont_logo új2
csakpont

Hírek

Egységben az erő

Mentsetek meg vállalkozó vagyok címmel, május 28-án ismét online találkozót szervezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével a Szigetvári Család és KarrierPONT a NŐNAP 365 című projekt keretében.

Bővebben

Együtt egymásért – baranyai vendéglátás

A koronavírus-járvány hatása a vendéglátásban és a turizmusban címmel, online jógyakorlat workshopot szervezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Szigetvári CsakPONT projekt keretében április 23-án. A virtuális rendezvényen azok a

Bővebben

KKV jógyakorlatok Baranyában

A baranyai KKV jógyakorlatokat ismertető cikksorozat folytatásában a Pécs-Baranyai-Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagja az SHS Kft. mutatja be jól bevált gyakorlatait.

Bővebben

KKV jógyakorlatok Baranyában

  A baranyai KKV jógyakorlatokat ismertető cikksorozat folytatásában a Pécs-Baranyai-Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagja a Penthe Autóház Kft. mutatja be jól bevált gyakorlatait.

Bővebben

KKV jógyakorlatok Baranyában

A baranyai KKV jógyakorlatokat ismertető cikksorozat folytatásában a Pécs-Baranyai-Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagja, az Anderson Group Hungary Kft. mutatja be jól bevált gyakorlatait.

Bővebben

KKV jógyakorlatok Baranyában

A baranyai kkv jógyakorlatokat ismertető cikksorozatban elsőként a Pécs-Baranyai-Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagja a Jobcapital Kft. mutatja be jól bevált gyakorlatait. A Baranya megyei Jobcapital Kft. toborzáskiválasztásra kötelezte el magát,

Bővebben

Szülőség támogatása-képzés

1.A szülői-családi működést segítők képzéséről A képzés 5*20 órás, összesen 100 órás D kategóriás alapképzés és további 2*10 órás tematikus képzés. A résztvevők az 5*2 napos alapmodulok elvégzése után további

Bővebben

Arccal a helyi termékek felé!

Házi kenyér a szomszéd nénitől, friss tojás a közeli tanyáról, méz a szomszéd település méhészétől, kézműves termékek, ételkülönlegességek, használati tárgyak, helyi mesterek keze munkájából? Jól hangzik? Fedezzük fel környezetünk „helyi

Bővebben

Tegyük láthatóvá a láthatatlant!

A láthatatlan munka mindnyájunkat érint, vagy elvégezzük magunk az otthonunk körüli teendőket, vagy megbízunk valakit, hogy lássa el helyettünk, persze akkor már fizetünk érte, és a láthatatlan munka azonmód felértékelődik,

Bővebben