A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a helyközi közlekedés fejlődését, a munkavállalók munkába járását, ezáltal a vállalkozások munkaerő-ellátottságát.

Ennek érdekében Dr. Síkfői Tamás a kamara elnöke, egyeztető tárgyalásokat kezdeményezett a Közlekedés Tudományi Intézet Nonprofit Kft. Dél-dunántúli Közlekedésszervező Irodájával, amely szervezet alakítja és felügyeli a menetrend szerinti közúti közlekedést illetően a menetrendeket, az útvonalakat, a járatok gyakoriságát, műszakokhoz történő igazítását.

A kamara azt a feladatot vállalta, hogy felméri a vállalkozások körében a szűk keresztmetszeteket a menetrend szerinti közúti közlekedésben. A felmérés arra irányul, hogy mely településekről járnak a munkavállalók dolgozni, megoldott-e a tömegközlekedéssel történő munkába járás, vannak e a környéken olyan települések, melyek nem tudnak bekapcsolódni a tömegközlekedés rendszerébe, és esetleg potenciális munkaerő forrásaként szolgálnának.

A megadott adatok alapján tudja a kamara képviselni a vállalkozások érdekeit, igényeit az egyeztető tárgyalások során.

Kérjük a csatolt állományban található kérdőív kitöltésével járuljon hozzá, hogy javíthassuk a dolgozók munkába járási feltételeit. A kitöltött kérdőíveket a e-mail címre várjuk.

Közlekedési felmérés a munkavállalók közlekedési szokásairól