Információ → Tudás → Versenyelőny

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében zajlott Uniós információszolgáltatók találkozóján az Enterprise Europe Network pécsi képviselete is ismertette sokrétű vállalkozásfejlesztési szolgáltatásait.

Információ és tudás, azaz hatalom. Hol találjuk az információt? Hogyan lesz az információból tudás? Ki segít azt értelmezni, hogy gyakorlatban, piaci előnyre szert téve hasznosíthassuk azt?

Az EU-s jogszabályok hálójában mindig jó, ha tudjuk kitől érdemes segítséget kérni akár külföldi munkavégzés dokumentációjában, végzettségünk elismertetésében, gyakornoki program kialakításában vagy külföldi piacra lépésünk folyamatában.

A találkozón megjelent szervezetek célja, hogy naprakész, teljeskörű segítséget nyújtsanak azon vállalkozásoknak (és magányszemélyeknek), akik jobban meg szeretnék ismerni az EU-t, annak felépítését és kihasználni az elérhető lehetőségeket; a vállalkozók mindennapi nemzetközi és hazai tevékenységét támogató Uniós hálózatok éves konferenciáján a tagok egymás tevékenységébe is mélyebb betekintést kaptak, illetve az elengedhetetlen személyes kapcsolatokat is kialakították az intézmények között.

 

Tehát kikhez is lehet és érdemes fordulni?

Európai Parlament Magyarországi Képviselete és irodáik a Europe Direct Infromációs Pontok,

Innovációs és Technológiai Minisztérium, a hozzá tartozó Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság és az Európai Fogyasztói Központ felelőseként;

SOLVIT Magyarország, EU Jogi Megfelelésvizsgálati Főosztály, Igazságügyi Minisztérium;

EURES Nemezti Koordinációs Iroda, Pénzügyminisztérium;

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, az EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat és az Euroguidance Központ felelőseként;

Oktatási Hivatal, Magyar Ekvivalencia és Információs Központ,

Tempus Közalapítvány,

Kreatív Európa Program és az

Enterprise Europe Network.

 

További információért keresse pécsi irodánkat: