A könnyen értelmezhető ételek a sikeresek

Az elmúlt években érezhető fejlődésen ment át a pécsi Ferencesek utcája gasztronómiai kínálata. A minőségi vendéglátóhelyek sorát a Hakni Bistro gyarapította még tavasszal, ami a nyári szünet után már Hakni Burgers néven nyitott újra. A konyhán és a pultban Gangel Arnoldot és a kérdéseinkre ezúttal válaszoló Gangel Illést (a képen jobbra) találjuk.

Hogyan alakult ki a hely koncepciója?

Régóta dolgozunk a vendéglátásban a bátyámmal, és mindig az volt az érzésünk, hogy nem tudjuk a főnökségen végigvinni az ötleteinket, amik pedig kreatív és minőségi megközelítések voltak. Így adta magát, hogy saját hellyel próbálkozzunk. Francia bisztró stílusban gondolkodtunk, egészséges ételeket előtérbe állítva, azaz helyi, friss alapanyagokból készülő napi ajánlatok adták a kínálat gerincét. Azonban be kellett látnunk, hogy ez a koncepció nem életképes, és a nyári kitelepüléseink is a street food sikerét igazolták vissza.

Mi volt a probléma és mi lehet a megoldás?

A gasztroforradalom egyelőre elmaradt és a pécsi közönség rendkívül árérzékeny. Ráadásul nagyon kevés olyan helyi beszállító van, aki megfelelő és állandó minőséget tud biztosítani. Viszont a letisztult, könnyen értelmezhető ételeket kedveli a közönség. És ezeknek az ételeknek valóban szélesebb is a közönsége. Szóval a bisztró jelleget el kellett engednünk, de a minőségi elvárásokból és a kreativitásunk kiélésétől, az önmegvalósítástól nem váltunk meg.

Milyen rövidtávú céljaitok vannak?

Eddig ketten 12 óráztunk, amivel nincs is gond, de úgy tűnik, bővítenünk kell. És ahogy említettem, arról sem mondtunk le, hogy az állandó kínálat mellett különleges ajánlatok is megjelenjenek nálunk.

Elsőre elég bonyolultnak tűnik a kínálat. Nem ijednek meg az új vendégek?

Nem, mert egyrészt elmagyarázzuk, hogy mi hogyan épül fel, ráadásul úgy tűnik, hogy tetszik az embereknek a nagyobb étlap. Most mindent adminisztrálunk, és ennek köszönhetően az is gyorsan kiderült, hogy a menüt kedvelik a vendégek, 80%-ban valamelyik kombinációt választják.

G.E.