„Siker az, ha segíteni tudunk valakinek, akármilyen kis dologban is”

Hat éve dolgozik projektmenedzserként a kamarában Pohli Krisztina, aki a kamara hazai és nemzetközi pályázatait írja, illetve menedzseli. Szorgalmas és lelkiismeretes, folyamatosan képezi magát és többletfeladatokat vállal. Sokszor a napi feladatain túl is készségesen támogatja munkatársait. Munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Záray Károly Díjjal ismerte el.

– Mi az a belső hajtóerő, amely kiváló munkára ösztönzi?

– Szeretek dolgozni. A munkám nagyon összetett, sosem lehet unatkozni. Van, hogy csapatban dolgozom, máskor egyedül írok egy elemzést, így egyáltalán nem egyhangú a dolog. A feladataim sok területet magukban foglalnak: szakmai és pénzügyi szempontból is menedzselek projekteket, szerkesztem a kamarai webet és a hírlevelet, koordinálom a kamarai vállalatirányítási rendszert és az adatkezeléssel kapcsolatos teendőket, szervezem az IT Bizottság és az Innovációs Bizottság ügyeit, tanácsokat adok vállalkozásoknak. De talán a munkámban az a legjobb, hogy egy olyan csapatban dolgozom, ahol szívesen töltjük együtt a munkatársaimmal a szabadidőnket is. Odafigyelünk egymásra mind munkatársakként, mind magánemberként.

– Melyik munkájára vagy teljesítményére a legbüszkébb?

– A siker az, ha segíteni tudunk valakinek, akármilyen kis dologban is. Ha egy vállalkozást információhoz juttatok, amivel ő előrébb van, az nekem már sikernek számít. Erre bőven van módom: sok telefon fut be hozzám apróbb kérdésekkel, illetve hozzám tartozik kb. 30 kamarai tag cég, amelyeknek én vagyok a közvetlen kapcsolattartójuk. Minden évben személyesen is felkeresem őket, így ismerem, hogy milyen segítségre lehet szükségük a kamara részéről. De a kamarai belső működés támogatását is fontosnak tartom. Nagy kihívás volt számomra például a tavaly életbe lépő GDPR rendelet alkalmazása a kamarára nézve. Ezt kolléganőmmel, Laczkóné dr. Csécsi Ildikóval közösen dolgoztuk ki, ami nem volt kis feladat.

– Milyen a kamara pályázati aktivitása és a nyertes projektek miként segítik a baranyai üzleti közösséget?

– A kamara minden lehetőséget igyekszik megragadni, ami segítheti a megye vállalkozásait: ezek közé tartoznak a különböző hazai és nemzetközi pályázati projektek is. Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy forráshoz jussunk, amivel a helyi vállalkozások számára olyan programokat indíthatunk vagy olyan rendezvényeket szervezhetünk, melyekből profitálni tudnak, illetve amennyiben külső szakértőt kell bevonni, akkor a helyi vállalkozások tudását és szolgáltatásait vesszük igénybe. A nemzetközi pályázatok révén a külföldi partnerekkel való találkozások során lehetőségünk van a helyi vállalkozások és a régió népszerűsítésére. A SACHE projektünk esetében például a pécsi partnertalálkozót az Open4Business idejére időzítjük, hogy a partnereinknek lehetőségük legyen b2b tárgyalások lefolytatására.