Pécsi kreatívok egymás között

Számos uniós kezdeményezésben nagy figyelmet fordítottak a kulturális és kreatív iparágakra és ezek vállalkozóira, mivel nagy a hozzáadott értékük a turizmushoz. A Cult-CreaTE projekt keretében október 3-án Kreatív Dialógra gyűltek össze a helyi kulturális és kreatív iparágak jelentős szereplői.

A rendezvényen az előadók a divat- és filmipar, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Kreatív Ipari Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem és a helyi dizájner boltok képviselői hívták fel a figyelmet a kreatív iparban rejlő lehetőségekre, magaslatokra és buktatókra.

Cserkúthy Hanna, divattervező a kreatívok együttműködéséről és az abban rejlő pozitívumokról beszélt. Keresnyei János, a Kreatív Ipari Klaszter elnöke projektlehetőségekre hívta fel a résztvevők figyelmét. Schmidt Enikő, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara részéről a divatiparban jelentős nemzetközi üzletember találkozókat ismertette. Bemutatkozott még a modern pécsi filmgyártás, valamint a helyi kortárs grafika is.

Az előadók nem titkolt célja az volt, hogy megmutassák az alkotóknak, hogyan váljanak sikeres vállalkozóvá és tegyék ismertté szolgáltatásaikat és termékeiket mind hazai, mind a nemzetközi piacon egyaránt.