Baranya – Európa Gasztronómiai Régiója

Az „Európa Gasztronómiai Régiója” cím egy európai elismerés, mellyel olyan közösségeket tüntetnek ki, melyek a fenntartható fejlődés szellemében fontosnak tartják különleges gasztronómiai és kulturális értékeiket, helyi termékeiket, természeti környezetüket és ezek védelmén túl megmutatják mindezt önként, közösségi összefogással.

Bővebben…

Pécsi kreatívok egymás között

Számos uniós kezdeményezésben nagy figyelmet fordítottak a kulturális és kreatív iparágakra és ezek vállalkozóira, mivel nagy a hozzáadott értékük a turizmushoz. A Cult-CreaTE projekt keretében október 3-án Kreatív Dialógra gyűltek össze a helyi kulturális és kreatív iparágak jelentős szereplői.

Bővebben…

A kultúra és kreativitás ünnepe Pécsett

Pécs egy kreatív és modern város, ahol a kreatív ipar szerepe dinamikusan növekszik. Ezt támogatva álmodta meg és rendezte meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara immár hatodik alkalommal a DesignPécs programsorozatot. A rendezvény célja, hogy bemutassa a régió kiemelkedő kreatív ipari képviselőit és a Pécsi Tudományegyetem művészeti és tervezői műhelyét, ezzel felvonultatva a helyi tervezői erőforrásokat és a lehetőségek tárházát.

Bővebben…

Turisztikai információs nap Pécsen

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésben tartott turisztikai információs napot május 29-én a pécsi Littke Pezsgőházban, melyet a város polgármestere dr. Páva Zsolt és a kamara főtitkára Rabb Szabolcs nyitott meg. A fő téma a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) és a szálláshelyek idei évben induló, kötelező adatszolgáltatása volt.

Bővebben…

Hogyan segíthetik a kulturális és kreatív iparágak a turizmus fellendülését?

Erre a kérdésre keresi a választ a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Cult-CreaTE (Cultural and Creative Industries Contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe) projektje. A május 22-i disszeminációs rendezvényen gasztronómiai oldalról közelítettük meg a kérdést és osztották meg tapasztalataikat az előadók a résztvevőkkel. Ebben a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet kollégái működtek közre.

Bővebben…