Egykori tanulóik mindenhol megállják a helyüket

A szállodák és a vendéglátóhelyek tulajdonosai, működtetői is egyre többször szembe kell, hogy nézzenek azzal, nem találnak, vagy csak nehezen az elvárásaiknak megfelelő szakembert. Vannak olyan helyek is, ahol már hosszú évek óta csak néhányan próbálnak a munkatársaik közül máshol szerencsét, azonban mégis fontos feladatuknak tartják a szakmai utánpótlás kinevelését. Pécsett a Hotel Makár Sport és Wellness Központ is ez utóbbiak sorába tartozik.

  – Három évtizeddel ezelőtt vágtunk bele a tulajdonos társammal közösen a számunkra is új területet jelentő vállalkozásunkba – kezdi beszélgetésünket Laczkó Béla, a Hotel Makár Zrt. egyik cégvezetője. – Első lépésben a sportlétesítményeket hoztuk létre, aztán az évek során a tevékenységünk kibővült a vendéglátással, megnyitottuk a Makár Óbester Éttermet, később pedig egy hotelszárny és wellness is része lett a Makár Tanyának.

Mint mondja, már annak idején is arra törekedtek, hogy egyedi dolgot hozzanak létre. Ennek jó példája a kuriózumnak számító, európai színvonalú Proflex – rugalmas-kemény – borítású fedett teniszcsarnokuk. Miközben folyamatosan bővítették a szolgáltatásaik körét, a sport változatlanul fontos szerepet játszott és játszik a mai napig a cég életében, többek között, rendszeresen szerveznek a gyerekek számára tenisz-napközit is.

– Első lépésben vendéglátással kezdtünk foglalkozni, majd amikor azt láttuk, hogy a város közelsége miatt akár több napot is eltöltenének nálunk a vendégeink, akkor határoztuk el, hotelszárnnyal bővítjük a sportkomplexum nyújtotta szolgáltatásaink körét – folytatja tovább beszélgetésünket. – Másfél év alatt felépítettük a hatvanhárom szobás kétharmad részben négy csillagos szállodát, ami nagy népszerűségnek örvend, tavaly elnyerte a Régió szállodája címet.

S, hogy mindehhez mi is kellett? Magas színvonalon nyújtott szolgáltatások sora és elhivatott szakemberekből álló jó közösség. Az eltelt évek során sok tehetséges ember fordult meg náluk, csaknem százan sajátították el a szakács, a pincér, vagy akár a szállodaiparhoz kapcsolódó szakmák alapjait. A tanulóként náluk gyakorlati képzésen részt vettek közül mindannyian megállják a helyüket nemcsak itthon, de külföldön is. Vannak közöttük, aki éttermet nyitott, más hajón dolgozik pincérként, de olyan is, aki ma már egy bécsi szálloda vezetője.

– A jó társaság miatt egy régi munkatársunk, aki szobaasszony volt nálunk és az OKJ-s vizsgához szükséges gyakorlati idejét is a szállodában töltötte, és jelenleg külföldön dolgozik, amikor hazajön szabadságra nálunk is munkába áll – mondja hangjában nem kis büszkeséggel.

A tanulóképzésbe egy évtizede vágtak bele azzal a céllal, hogy átadják a tudásukat. Szakácsokkal kezdték, jelenleg csak pincér tanulóik vannak. Az első pillanattól kezdve célul tűzték ki, hogy a náluk gyakorlati idejüket töltők a választott szakmájukat minél mélyebben megismerjék, ezért amilyen gyorsan lehet bevonják őket a mindennapi munkába, valamint betekinthetnek a komplexumhoz tartozó létesítmények mindennapjaiba is.

– Nálunk mindenkinek mindenhez kell értenie, miután ez egy kisvállalkozás. Éppen ezért nagyon fontos, hogy jó legyen a közösség, az összhang a munkatársaink között – hangsúlyozza. – A pincér tud főzni, a szakács felszolgálni, de ha kell a szállodában adódó teendőket is ellátják. Ezt a mentalitást igyekszünk átadni a tanulóinknak is, akikkel a legjobb szakembereink foglalkoznak. Két pincér-mesterünk is van, a szakácsok gyakorlati képzését felügyelő munkatársunk is évekig nálunk dolgozott, s már akkor is voltak tanulói. Aztán úgy döntött, hogy külföldön folytatja tovább, de két esztendő múltán visszatért hozzánk. Azzal a feltétellel vettük fel, hogy leteszi a mestervizsgát és három évig a cégnél marad.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy a jelenlegi szakképzési rendszer nagy előnye, hogy a tanulók sok időt töltenek el a gyakorlati helyen. Ez pedig lehetőséget teremt arra, hogy a szakmai ismeretek mellett elsajátíthassanak egyfajta a munkakultúrát, valamint megtanuljanak csapatban dolgozni.

– Jelenleg három pincér tanulónk van és idén először van közöttük hátrányos helyzetű is. Általában jók a tapasztalataink, azonban akin látjuk, hogy nem képes beilleszkedni, a szakma sem érdekli, attól rövid időn belül megválunk. A magunk részéről mindent megteszünk azért, hogy jó szakemberekké váljanak, amiben lehet segítjük őket, például a munkaidő rugalmas beosztásával, vagy a vidékről bejárók esetében alkalmazkodunk a közlekedési feltételekhez. A tapasztalataink azt mutatják, hogy akik a mi elvárásainknak megfelelnek, azok nemcsak itthon, de külföldön is megállják a helyüket – zárja beszélgetésünket.

Szalai Kornélia