Tanulót szeretnék foglalkoztatni, mi a teendőm?

Csak az a gazdálkodó szervezet foglalkoztathat tanulót, aki a duális képzés folytatására jogosult szervezetek közhiteles hatósági nyilvántartásában szerepel.

A nyilvántartásba vétel menete: Nyilvántartásba vételi kérelem – beküldése a duális képzőhely szerint a területileg illetékes gazdasági kamarához.

A területi kamara elrendeli a nyilvántartásba vételt.

A duális képzőhelyként történő nyilvántartásba vétel előfeltétele a helyszíni szemle során a jogszabályi feltételek ellenőrzése és az alapján a gazdálkodó szervezet szakirányú oktatásra alkalmassá nyilvánítása. A helyszíni szemle az általános közigazgatási rendtartásról szóló jogszabály keretén belül zajlik. Duális képzési tanácsadóink előzetesen tájékoztatják Önt az elvárásokról és felkészítik a helyszíni szemlére.

További információk a nyilvántartásba vétellel kapcsolatban itt olvasható.

Nyilvántartott képzőhelyek – Baranya megye – 2021

(A táblázat alsó részén 2 külön munkalapfülben olvashatóak a szakképzési munkaszerződéses és a tanulószerződéses képzőhelyek listája!)

A kamara a gyakorlati képzés ellenőrzése során megvizsgálja, hogy a gyakorlati képzést szervező vagy folytató szervezet rendelkezik-e az e törvényben, valamint a szakképzés megkezdésének és folytatásának feltételeiről szóló kormányrendeletben a gyakorlati képzés folytatására meghatározott személyi és tárgyi feltételekkel.

Gyakorlati képzéstől eltiltott vállalkozások

A gyakorlati képzés folytatására jogosult szervezetek nyilvántartásából hiánypótlások elmulasztása miatt törlésre került és 3 évre eltiltott szervezetek nyilvántartása:

Vállalkozás neve, címe

Eltiltás kezdete