“Mumpreneur” – Anyu, a sikeres vállalkozó

A nők, kismamák vállalkozóvá válásának elősegítését célzó nemzetközi együttműködés “Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe” (FEMME) harmadik találkozójára és tréningjére Görögországban került sor a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársainak és baranyai oktatóknak a részvételével.

A projekt keretében “mumpreneur”-ök – azaz olyan nők, akik kismamaként, anyaként úgy döntöttek, saját vállalkozást indítanak – számára készül vállalkozási ismereteket, bevált tapasztalatokat, gyakorlati útmutató és oktatási anyag.  A találkozó során bemutatásra kerültek a nyolc partnerországban zajlott fókuszcsoportok eredményei, melyekbe vállalkozó nőket ill. vállalkozási ismereteket oktató trénereket vontak be.

Kiemelt fontosságú volt az inkubátorok/trénerek/felnőttoktatók bevonása és az ő meglátásaik alapján kidolgozott pilot tréning keretében a résztvevő oktatók ismereteinek bővítése, ezzel is elősegítve, hogy jobb, a női vállalkozók igényeinek megfelelőbb szolgáltatást nyújtsanak a “mumpreneur”-ök számára, ideális környezetet teremtve vállalkozás indításához és munkahelyek teremtéséhez.

A résztvevő oktatók, trénerek képzésről adott visszajelzései hozzájárulnak a készülő vállalkozói kézikönyv és oktatói segédanyag továbbfejlesztéséhez, mely várhatóan szeptemberben kerül bemutatásra, mely hozzáférhető lesz mind az érdeklődő kismamák, vállalkozók és képző intézmények, trénerek, coachok számára is a projekt honlapján keresztül.

FEMME projekt logója