Fókuszban a béremelés és a vevői árérvényesítés

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) a 75. Benchmarking ülését tartotta 2022. február 18-án hibrid formában, fő témák az árérvényesítés, valamint az aktuális éves béremelések mértéke volt.

Elsőként az árérvényesítés kérdéskörét vitatták meg a klasztertagok, vagyis, hogy hogyan tudják a tagvállalatok a megnövekedett bérköltségeket, alapanyag és energia árakat, működési költségeket beépíteni a végtermék árába, a vevők milyen mértékig tudják ezeket elfogadni. Az utóbbi időben a gépipari gyártócégek akár 40-50%-os költségnövekedéssel is szembesültek. A végtermék árába jellemzően nem lehet teljes mértékben beépíteni a többletköltségeket, főleg, ha már megkötött hosszú távú szerződésről van szó, így jellemzően a profit mértéke változik. Egyedi projektek esetében már más a helyzet, itt könnyebb a tételeket aktuális árakon lehet árazni, költségeket érvényesíteni.

A legtöbb cégnél év elején esedékes béremelésről számoltak be a tagok, eszerint az emelés mértéke kb. 5-25%-os skálán mozog, a leggyakrabban 10-15%-os volt a legutóbbi alapbér emelés. Több tagvállalatnál is korrigálásra kerültek az alacsonyabb fizetési kategóriában alkalmazott munkavállalók bérszintje, ők általában magasabb arányú emelést kaptak. A felsőbb, vezetői réteg ehhez képest alacsonyabb arányban ugyan, de szintén kapott emelést. Több éve tartó trend, hogy a fizikai munka felértékelődik.

A témához szorosan kapcsolódott a teljesítményalapú bérezési gyakorlatok és prémiumrendszerek, hiszen ezek sok esetben az alapbér másfélszeresére is tudják növelni a hazavitt pénz mennyiségét. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a dolgozók számára a legvonzóbb ajánlat mindig a magas alapbér, munkahelyválasztásnál alapvetően ezt veszik figyelembe. Egyes cégeknél sikerült kialakítani olyan teljesítményt díjazó rendszert, amely ténylegesen motiválja a dolgozókat, viszont így is előfordulhat, hogy egy magasabb alapbért kínáló konkurens vállalat elcsábítja a munkaerőt. Több tagvállalat is a betegszabadságok csökkentésére fókuszál jelenléti bónuszrendszert bevezetve, viszont a 2020-as és 2021-es évben ezt nagyban megnehezítette a járványhelyzet.

A gépgyártó cégek végtermékhez kapcsolódó dokumentációs követelményei megnövekedtek az utóbbi években, vetette fel az egyik tagvállalat képviselője. Egyre több és részletes dokumentációt kell csatolni a termékeikhez eladás előtt – amely sok időt és energiát igényel –, mértéke az előírt szabványokon felül leginkább vevő- és termékspecifikus kérdés.

Az ülés zárásaként Szigeti Rudolf, a PBKIK munkatársa tájékoztatta a jelenlévőket az AMULET projekt nyújtotta lehetőségekről, miszerint hamarosan nyílik a könnyűsúlyú anyagokkal kapcsolatos nyílt felhívás. A projekt célja, hogy könnyűsúlyú anyagok használatával, fejlesztésével jelentősen hozzájáruljanak a CO2 kibocsájtás csökkentéséhez az EU-ban. Az ülésen látott prezentációban egy olyan lehetőséget mutattak be a jelenlévőknek, aminek a segítségével egy nyílt felhívásra tudnak jelentkezni. A felhívásban a magyar KKV-k, más külföldi KKV-kal tudnak nemzetközi konzorciumot alkotni, amivel K+F projektek megoldásában vehetnek részt. A pályázat részletei megtekinthetők magyar nyelven az alábbi linken: https://pbkik.hu/portfolio/amulet/.