Fontos változások a Széchenyi Kártya Programban – nem hosszabbodik meg az átmeneti támogatási jogcím

Átmeneti jogcímű támogatás a Széchenyi Kártya Program jelenleg hatályos Üzletszabályzatában foglaltak szerint 2022. június 30-ig létrejött és garantált hitelügyletek vonatkozásában nyújtható. De az ügyintézés határideje akár május 20-a is lehet.

A június 30-i határdátumig nemcsak a hitelszerződést szükséges megkötni az érintett konstrukciók esetén, hanem Krízis Garancia keretében nyújtott garantőrintézményi készfizető kezesség igénylésekor magának a kezességi szerződésnek/Kezesi levélnek is rendelkezésre kell állnia.
Fentiekre való tekintettel a Széchenyi Kártya Program keretében benyújtásra kerülő kérelmek befogadására vonatkozóan az alábbi intézkedések lépnek hatályba:
  • SZB GO!, ASZB GO!-ra irányuló hitelkérelmek (hiánytalanul) legkésőbb 2022. május 20-áig péntekig 20:00 óráig fogadhatóak be
  • Széchenyi Kártya GO!, Széchenyi Likviditási Hitel, Széchenyi Turisztikai Kártya, illetve átmeneti jogcímű ASZK konstrukciókra, valamint Széchenyi Mikrohitelre irányuló – hiánytalan – hitelkérelmek befogadása legkésőbb 2022. május 27. péntekig 20:00 óráig lehetséges
  • Az alábbi hitelintézetek esetén a Széchenyi Kártya GO!, Széchenyi Likviditási Hitel, Széchenyi Turisztikai Kártya hiteltípusokra irányuló – hiánytalan – hitelkérelmek befogadására 2022. június 3-ig péntekig 20:00 óráig van lehetőség (amennyiben nem szükséges ingatlanfedezet az adott ügylet mögé): OTP, CIB, KH, Erste Bank, Polgári Bank, Raiffeisen
  • Széchenyi Lízing GO! kérelmek befogadása legkésőbb 2022. június 10. 20:00 óráig lehetséges

A kérelem befogadás az alábbiakat jelenti, amelyek mindegyikének meg kell történni a fenti végső határidő(k)ig:

  • A vállalkozás (vagy meghatalmazottja) által személyes ügyintézés keretében, a regisztráló irodában történő kérelem benyújtásra kerül
  • A kérelem csomagnak hiánytalannak kell lennie
  • A kérelmet az SZKP vagy LIZI rendszerben is rögzíteni szükséges olymódon, hogy a kérelmet le is kell zárni és finanszírozó felé legkésőbb ezen határnapig továbbítani is szükséges („bankba indítva / elküldve”, illetve „finanszírozónak átadva” státusz beállításával)
  • Valamint a papír alapú kérelemcsomagot az adott ügyre vonatkozó fenti határnapig el kell juttatni vagy postára kell adni az érintett finanszírozók felé (a határidő utolsó napján befogadott hitelkérelmek esetén a finanszírozó részére történő személyes átadás (pl. futárral) a következő munkanapon még lehetséges, a postára adásnak pedig ez esetben legkésőbb a következő naptári napon meg kell történnie elsőbbségi jelzéssel!).
A Széchenyi Kártya Klasszik (1+1 éves futamidejű) Folyószámlahitelre, valamint a csekély összegű támogatási jogcímű Agrár Széchenyi Kártyára vonatkozó hitelkérelmek befogadására fenti határidők nem vonatkoznak.
Forrás: KAVOSZ